Drama ve Tiyatro Öğretmenliği

Pinterest LinkedIn Tumblr +

content_Drama_E_itimiMimesis Haber/ Beykent Üniversitesi Oyunculuk Bölümü’nde dün yapılan etkinlikte, Türkiye’de son yıllarda eğitim kurumlarında popülerleşen drama ve tiyatro eğitmenliği konusunda, Dr. Bülent Sezgin konuşmacı olarak yer aldı. 100 kişinin katıldığı konuşmada, oyunculuk bölümü öğrencilerine kuramsal anlamda oyun, drama ve tiyatro ilişkisi hakkında bilgiler verildi. Ayrıca, mesleki açıdan drama ve tiyatro eğitmenliğinin şu anda içinde bulunduğu son durum hakkında değerlendirmeler yapıldı.

Konuşmada drama ve tiyatro öğretmenliğinin mesleki tanım ve yeterlilik düzeyindeki geldiği son durum, MEB mevzuatları ve özel okullar açısından alana bakış ve muhafazakarlaşma döneminden eğitimde drama çalışmalarının nasıl etkilendiği tartışma konusu yapıldı. Ayrıca konuşmacı bu alanda çalışmak isteyen genç sanat eğitimcisi adaylarına yaşanmış deneyimlerini ve tavsiyelerini aktardı.

Beykent Üniversitesi Oyunculuk Bölümü başkanı Yar.Doç.Dr  Tuğçe Mine Çakır’ın açılışını yaptığı ve gözlemlerini paylaştığı etkinlikte, uygulamalı birkaç örnek de yapıldı. Ayrıca Beykent Üniversitesi Oyunculuk Bölümü öğretim görevlisi Hilmi Zafer Şahin bir yönetmen, dramaturg ve ebeveyn gözünden çocuk tiyatrosu ve drama öğretmenliğinin çocuklar üzerindeki olumlu etkilerinden bahsetti. Konuşma öğrencilerin sorularıyla tamamlandı.

Etkinlik sonunda, Bülent Sezgin BGST Yayınları tarafından geçen sene basılan “Oyun-Tiyatro-Drama İlişkisi: Kuram ve Uygulama” adlı kitabını okuyucular için imzaladı.

Mimesis Haber

Paylaş.

Yanıtla