Sanatta İfade Özgürlüğü Eğitimleri Düzenleniyor

Pinterest LinkedIn Tumblr +

siyahbantMimesis Haber / Türkiye’deki sanatçıların ve sanat kurumlarının sanatta ifade özgürlüğü haklarının korunması ve geliştirilmesine destek olmak amacıyla İstanbul Bilgi Üniversitesi İnsan Hakları Hukuku Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin Siyah Bant ile birlikte yürüttüğü ve İsveç Başkonsolosluğu tarafından desteklenen “Sanatta İfade Özgürlüğü Eğitimi” Ankara, Eskişehir ve İstanbul’da yapılacak.

İstanbul Bilgi Üniversitesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Ulaş Karan ve Siyah Bant’tan Pelin Başaran tarafından verilecek eğitimler 11 Aralık 13:00’de Ankara CerModern’de, 12 Aralık 13:00’de Eskişehir Değartlab’da, 19 Aralık 13:00’de Salt Galata’da düzenleniyor.

Sanatçıların ifade özgürlüğü ve yasal haklarının üzerinde durulacağı eğitimler ücretsiz olup, tüm sanat ve hukuk fakülteleri öğrencilerine, sanatçılara ve sanat mekânı yöneticilerine açık olarak planlanıyor. Katılımcı sayısının mekan kısıtları sebebiyle sınırlı tutulduğu eğitimlere katılmak isteyenler info@siyahbant.org adresine elektronik posta gönderebilir.

Bu proje kapsamında ayrıca sanatçıların haklarının ihlal edilmesini önleyecek ve ihlal durumunda başvurulabilecek yolları gösterecek tavsiyelerin yer aldığı bir kılavuz hazırlanıp ücretsiz olarak ilgili tüm kişi ve kurumların erişimine sunulacağı belirtiliyor.

Paylaş.

Yanıtla