Türküler Baleyle Harmanlandı

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Mersin Devlet Opera ve Balesi (MDOB), türkülerden oluşan ve müzikli dans gösterisi olarak öne çıkan; ‘Folklorama’ adlı eseri sahneleyerek, Anadolu’nun zengin kültürel mirasından da seçkiler sundu.

Türkülerin, çok sesli düzenlemelerle baleyle harmanlandığı eser, Mersin Kültür Merkezi’nde sanatseverlerin beğenisine sunuldu. Anadolu’nun yöresel motiflerinin yanında halk türkülerinin de yer aldığı ‘Folklorama’, 2 perdeden oluşurken, gerçekleştirilen temsileyse yoğun ilgi gösterildi. Birçok türkü arasından çok sesliliğe, düete ve dansa uygun olanlardan ‘Türk Büyüsü’ adıyla hazırlanan ve folklorik eserlerden oluşan eserin koreografisiniyse Levent Güngör’ün hazırladığı belirtildi.

Orkestra düzenlemesini Serdar Yalçın gerçekleştirdiği eserin rejisörlüğünü Yaşar Esgin üstlenirken, eserin kostüm tasarımını Alev Tol, dekor tasarımınıysa Seyhan Atamer’in yaptığı kaydedildi. Eserde; soprano Hicran Evşen, Neslihan Ulaş, Pınar Olgun Güven ve Gülçin Altaş, mezzosoprano Gülten Berber ve Nihan Çetin, tenor Ziya Humar ve bas Özkan Çavdaroğlu, solist sanatçı olarak sahne aldı.

Medya73

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.