[Aynur YOLCU’nun Hürriyet’te yayınlanan yazısının bir kısmını paylaşıyoruz.] Cihangir’deki evinde Kız Kulesi manzarasına karşı gerçekleştirdiğimiz röportajda Günce, bedelli askerliğin kendisini hayata döndürdüğünü açıkladı.
İnsanların kafası biraz karışık, bu çocuk ne iş yapıyor?
Çünkü ben DJ’lik, oyunculuk, stand up yapıyorum. Ama asıl kategorim erkek sunucuyum ve ben tempo seviyorum hayatımda.
Şu sıralar sizi üç farklı proje görüyoruz..
Asıl proje Kafamda Böcekler Var… Stand up’çıyım artık, bugüne kadar yaptıklarımın arasına stand up’ı da kattım. Gerçekten sahnede yaptığım bu, ama bunu akıllı insanlar için tasarladım. Burada ne demek istiyorum; fiziksel bir şey yapmıyorum sahnede, çok az yapıyorum. Şaklabanlık yapmıyorum, gerçekten seyircinin aklına ve standardına çok güvenerek anlatıyorum. Dolayısıyla kafamda ‘Böcekler Var’ın mizahından, kalitesinden çok memnunum, içime siniyor.
Yeni nesil stand up diyorum buna.. Bir metin üzerinden gitmiyorum, provası yapılmadı, doğaçlamaya dayalı, belli bir kurgusu olmasa da hikayeler havuzu var. Oradan besleniyor, ama kişiler, sıralama, kostüm sürekli değişiyor.
Ben aynı zamanda İngilizce hikaye anlatma üzerinde çalışıyorum.. Bir yerden sonra Amerika’ya, Londra’ya gideceğim, oradaki Türklere anlatırken yabancılara da sesleneceğim.
Çünkü benim anlattıklarımın Türk olmakla ilgisi yok, daha evrensel diyebileceğimiz şeyler anlatıyorum. (Gülüyor)
Daha başka hayallerim de var, insanlar alay eder diye söylemiyorum.
…
İzlediğim kadarıyla interaktif bir şov gibi…
“Bo” çok küçük bir sahne, ister istemez çok samimileşiyoruz. Bir metre mesafeden anlatıyorum, öyle büyülü bir an oluyor ki, kontrolsüz bir şey söylüyor ya da soruyor bana seyirci.. Düşünmeden içinden geldiği için oyuna dahil olduğunu hissediyorum. “Ne yaptım ben” der gibi şaşkın şaşkın etrafına bakıyor. Genel de tedirgin olur seyirci, ilk lafı atmaz soruya cevap verir. Ama “Kafamda Böcek Var”da tek bir şeye konsantre oluyorlar, “burada eğlenceli bir şey oluyor” fikrine…
Sahneden indikten sonra aldığın tepkiler nasıl?
Duyduğum en güzel şey, “Bu kadarını beklemiyorduk” çok gerçek çünkü, bu bir itiraf..
‘CEM YILMAZ ÜÇ KUŞAĞI ÖĞÜTTÜ’
Nasıl bir seyirci profili var?
Friends, İşler Güçler, Leyla ile Mecnun seyreden bir kitlesi var. Ayrıca beni Dejavu’dan, Koçum Benim’den beri seyreden, beraber büyüdüğümüz bir kitle var. Onları hayal kırıklığına uğratmak istemiyorum.
Bu ülke Stand up deyince, Cem Yılmaz’ın ülkesidir.. Nasıl futbol deyince Hakan Şükür’ü tanıyorlar, Afrika’ya gitsek Türkiye desek Cem Yılmaz diyecek adam, çok normal. 15 yıl kapalı gişe oynamış, Türkiye’nin bana göre en başarılı insanı…
Standardı belirleyen adam olduğu ve bu çizgiyi çok yükselttiği için bir ülkenin mizah anlayışını değiştirdi. Gezi Parkı olaylarında da anladık ki dünyayı yakalamış milyonlarca insan var. Dolayısıyla “Cem Yılmaz’ı izledim, bundan sonra kimi seyredeceğim, o kadar iyi olur mu” düşüncesi var. Ya o kadar iyiyse mesela, hatta daha fenası var, ya daha iyiyse?
Akıllı insanlar için tasarladığım derken, Cem’de şöyle bir şey var, 15 – 18 sene içinde belki çok yetenekli insanlar çıkacaktı, ama hepsini öğüttü. O kadar iyi yaptı ki işini başkasına yer kalmadı. Böyle bir putlaştırma merakı var. Aslında bu putlaştırmayı kendisi de istemiyor. Şu an dünyanın en şansız insanları 100 metro koşanlar. Çünkü ortada Usain Bolt gerçeği var…
Daha önce de stand up yaptım, ismi “Hiç Komik Değil”di. O çok iyi gitmeye başlamıştı ama asker kaçağı olduğum için sahneleyemedim.
“BEDELLİ ASKERLİK BENİ HAYATA DÖNDÜRDÜ”
Neden askerlik yapmak istemedin ve kaçak duruma düştün..
Çünkü o dönem askere gitseydim büyük ihtimalle dönmezdim. Ödemem gereken borçlarım vardı, ekonomik olarak döndüğümde biterdim, bu nedenle de dönemezdim. Orada silah verecekler bana, mermi filan..
Babam öldüğü zaman çalışmak zorunda kalınca devamsızlık yüzünden üniversiteden atıldım. Uzun dönem askerlik yapacaktım, döndüğümde toparlayamazdım. Bedelli askerliği bekleme riskini aldım, sonunda kazandım.
Oyun sahneleyemediğin bu dönemde ne yaptın?
Bu süreçte İstanbul dışındaydım, üç sene kendimi kapattım. İzole bir hayatım oldu, o yıllar benim hayatımı şekillendirdi. Her şeyi hızlandırılmış yaşadım..
Çok göz önünde olan işler yapamadı, ufak ve kısa süreli işlerde çalışarak borçlarımı kapattım. Beni hayata döndüren bedelli askerlik ve Twitter oldu.
…