Oyun ve Tiyatro Akademisi Derneği’nin (OYTAD) bu yıl ilkini gerçekleştirdiği, Uluslararası Oyun ve Tiyatro Pedagojisi Sempozyumu Başkent’te yapıldı.
Dramatik geleneklerin, oyun ve tiyatro bağlamında yeniden keşfedildilerek tartışıldığı sempozyum, üç gün boyunca renkli atölye çalışmalarına da sahne oldu. Nazım Hikmet Kültür Merkezi’nde Prof. Dr. Hans Wolfgang Nickel’in “Almanya’da oyun ve tiyatro pedagojisinin gelişimi, gelenek ve kırılmalar” isimli konuşmasıyla başlayan etkinlik; tiyatroya, oyuna dayanan yapıların her zaman antropolojik özellikler gösterdiğini ve bu nedenle transformasyonun bir zorunluluk olduğunu gözler önüne serdi.
“Dramatik geleneğimizi oyun ve tiyatro bağlamında yeniden keşfetmek” başlığı altında bir konuşma yapan Yrd. Doç. Dr. Kadir Çevik de, geleneksel tiyatronun önemine vurgu yaptı. Geleneksel kültürün yeniden keşfedilmesi gerektiğini ifade eden Çevik, “Dışarıdan gelen öğretilerin tiyatroda çok çabuk yer bulması, alanda yaşanan en büyük sorunu oluşturuyor. Bu konu hakkında düşünmeye başladığımızda, çeşitli seminerler yapmaya karar verdik. Uluslararası Oyun ve Tiyatro Pedagojisi Sempozyumu’nu yapmamızın altında yatan en önemli neden de, geleneksel tiyatro konusunda yeniden keşfe çıkmak” dedi.