Aydın'da Alacalı Şemsiye

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Aydın Belediyesi Şehir Tiyatrosu, yeni sezonda  seyirci ile buluşturmaya başladığı Ahmet Önel’in yazdığı Genel Sanat Yönetmeni Serkan Fırtına’nın yönettiği “Alacalı Şemsiye” adlı çocuk oyununun 21 Kasım’daki gösterimine oyunun yazarı Ahmet Önel’de katılarak minik izleyicilerle kucaklaştı.

Aydın’daki tüm okulların dışında çevre il ve ilçelerden de bir çok seyirciye ulaşmaya başlayan ABŞT’nin çocuk tiyatrosu çalışmaları hakkında bilgi veren Serkan fırtına şunları söyledi : “ABŞT olarak en önem verdiğimiz konu elbette çocuk tiyatrosu, her yıl binlerce çocukla, aileleri ve eğitimcilerle buluşmaktan dolayı çok mutluyuz. Seyircimizin ilgisi ve desteği bizi her geçen yıl daha profesyonel çalışmalar yapmaya itiyor. Bu sezon değerli yazarımız, çocuk tiyatrosu alanında ortaya koydukları ile bu alanın önde gelen isimlerinden olan Sayın Ahmet Önel’in “Alacalı Şemsiye” adlı çocuk oyunu ile seyircimizin karşısındayız. Oyun oynamanın çocukların dünyasındaki yerini eğlenceli ve öğretici bir şekilde ele alan oyunumuzu her hafta Çarşamba günleri ve belirlenen aylık program çerçevesinde bazı cumartesi günleri ABŞT Şükran Güngör Sahnesi’nde sizlerle olacak…Geleceğin seyircisini ve sanat sevdalılarını yaratma yolunda sürdürdüğümüz çocuk tiyatrosu çalışmalarımızın meyvesini almaya başladık. Çocuk oyunlarımızı izleyerek büyüyen çocuklarımızın artık büyük oyunlarımızın seyircileri haline gelmiş olmalarını görmek bizleri gururlandıran en güzel duygu… Sayın Belediye başkanımız Özlem Çerçioğlu olmak üzere emeği geçen, destek olan herkese teşekkür ederim” dedi.

Oyunun gösterimi için Aydın’da bulunan oyunun yazarı Ahmet Önel ise izlenimlerini şu sözlerle ifade etti: “Alacalı Şemsiye” adlı çocuk oyunumun küçük seyircilere neler kattığını tam olarak bilemem ama, yakın zamanda Aydın’da, Aydın Belediyesi Şehir Tiyatrosu’nca sahnelenmesinin bana kazandırdıklarını ifade etmem elbette mümkün. Her türden sanatsal çabanın, büyük yerleşim yerlerinden uzaklaştıkça daha bir anlam yüklendiğini, insanla buluştuğunu, en önemlisi de heyecanını ilk günkü tazeliğiyle barındırdığını Aydın’da bir kez daha yaşadım. Küçük izleyicilerden başlamakta yarar var: Sahnede kendileri için hazırlanmış olan oyunu izlerken son derece dikkatli ve “seyirci gibiydiler”. Tepkileri yerinde, sevinç çığlıkları ölçülü ve katılımları şaşırtıcıydı. Belki de pek çoğu ilk kez tiyatro izliyorlardı ama onları birer tiyatro meraklısı yapacak olan bu ilk buluşmaya katılma biçimleri gerçekten düşündürücüydü. Sahneye taşınan yapıt bir ortak buluşmanın coşkusunu ve parıltısını taşıyordu. Bu ortak duygunun yalnızca benim oyunumla sınırlı olmadığına eminim. Oyuncu dostlardan yönetmene, ışıkçı arkadaştan halkla ilişkiler sorumlusuna… belki de nice profesyonel oluşumun gıpta ile izleyecekleri bu “ansamble” , Ege’nin bu güzel kentinde giderek bir tiyatro geleneğine dönüşeceğini muştular gibiydi. Şükran Güngör Sahnesi Aydın’a kazandırılmış bir sanat mabedi gerçekten. Aydınlı sanatseverlere düşen ise, yediden yetmişine bu güzel oluşuma sahip çıkmak. Aydınlı sanatseverlerin bu konuda şanslı olduklarını düşünüyorum: Sanatsever yöneticileri var. Çocukları gözeten, yetişkinlerin ise yaşamsal damarlarını sanat etkinlikleriyle besleyen bu yaklaşımın tüm Anadolu’ya örnek olmasını diliyorum. Şimdi biliyorum ki, Aydın’da sanatsever dostlarım var! Küçük arkadaşlarım tiyatroyu elbette aşkla sevecekler ve bu güzel alışkanlığın içinde belki bir tutam tuz da benden olacak! Bu güzel oluşumda emeği geçen herkese, başta değerli belediye başkanı Özlem Çerçioğlu olmak üzere teşekkür ediyorum. Bu teşekkür, ülkemin gereksinim duyduğu sanat sevgisi için. Hepimiz biliyoruz ki, sanat sevgisinin yeşerdiği yerde insan sevgisi de yeşerecektir. Aydın’ın bereketli topraklarında bu ışıltıyı görmek beni mutlu etti. Yolculukları uzun, emekleri kutlu olsun! Dostlukla, esenlikle…”

 

Paylaş.

Yanıtla