Yoğun iş temposu nedeniyle sosyal aktivitelere vakit ayıramadığından yakınan yöneticiler, Cem Kadırgan ve ekibini sahnede izledikten sonra bu bahaneden vazgeçmesi gerekiyor gibi düşündük. Zira geçtiğimiz hafta Eduplus tarafından organize edilen 2. Finans Zirvesi’ndeki repertuvar ve performanslarıyla katılımcılardan geçer not alan ekibin hepsi aktif olarak çalışma hayatlarına devam ediyor. Finans ağırlıklı çalışan grup üyeleri, bugüne kadar üç kez 70’ler 80’ler müzikal sohbet programı ve bir kez de dinleti düzenlemiş. “Amacımız ne iş yaparsanız yapın hayatınızda müziğin olması gerektiğini vurgulamak. Bu etkinlik sayesinde de tüm finans sektörü çalışanlarına müziğin önemini gösterme fırsatı bulacağız” diyen C.K. Müzik Eğitim Merkezi’nin Kurucusu Cem Kadırgan, iş hayatındaki yoğun mesailere rağmen istenirse bu tarz sosyal aktivitelerde yer alınabileceğini vurguluyor. 2008 yılında kurduğu C.K. Müzik Eğitim Merkezi’nde insanların kendilerine ikinci bir yaşam alanı açması için çalışmalar yapan Kadırgan, sürdürülebilir kariyer ve sanat konulu seminerler de veriyor.
Repertuvar Sıkıntısı Yok
İki yıl önce C.K. Müzik Eğitim Merkezi’nde öğrenci olarak yer alan müzisyen arkadaşlarıyla bir grup halinde çalışmaya başladıklarını söyleyen Kadırgan, Bob Dylan’dan Joen Baez’e, Fikret Kızılok’tan Bülent Ortaçgil’e kadar pek çok şarkının repertuvarlarında bulunduğunu dile getiriyor. Halk müziğine uyarlanan bazı türkülere de programlarında yer verdiklerini vurgulayan Kadırga, “Herhangi bir organizasyon olsun ya da olmasın her perşembe eğitim merkezinde toplanıyoruz” diyor.
Müzik Bir İhtiyaçtır
Türkiye’de müzik, tiyatro gibi uğraşların genelde hobi yani boş zamanlarda yapılacak işler olarak tanımlandığının altını çizen Kadırgan, “Bunlar hayatımızda zaman ayırmamız gereken güzel uğraşlardır. Sadece zevk için kişisel, yönetsel gelişimimiz için zaman yokluğundan yakınıyorsanız bir şeyleri yanlış planlıyorsunuz demektir” diyor. Kadırgan’ın zamansızlıktan yakınanlara bir de tavsiyesi var: “Enstrüman çalmayabilir ya da bir tiyatro oyununda oynamayabilirsiniz. Ama en azından belli periyotlarda bir konsere ya da tiyatroya gitmek bir lüks değil sizin için bir ihtiyaç haline geldiğinde ve mevcut işinizin dışında hayata dair konuşacak farklı cümleleriniz oluştuğunda iş ve özel hayatınızda birçok şeyi olumlu anlamda değiştiğini göreceksiniz. Birçok sorunun kendiliğinden ortadan kalktığını ve bazı ilişkilerin daha kolay kurulabildiğini fark edeceksiniz. Çünkü söylendiği gibi yönetmek her anlamda duyguları yönetmektir.”
Ekipte Yedi Kişi Var
Klasik gitar çalan ve bugüne kadar finans ve denetim ağırlıklı çalışan Kadırgan (48), gruba henüz bir isim vermediklerini söylüyor. Kadırgan’dan başka üç kişinin daha finans geçmişi olan grubun diğer üyeleri ise şöyle sıralanıyor: Akustik gitarda Simg-Antalis Kağıt A.Ş. Kurucu Ortağı ve Danışmanı İbrahim Şişman (55), klasik gitarda G4S Güvenlik Hizmetleri’nin Ülke Başkanı Halil Ergil (57), perküsyonda Microsoft’ta danışman olarak görev yapan Alpaslan Özlü, vokalde serbest yönetim danışmanı Selma Saka, İngiliz Dili ve Edebiyatı Profesörü Alev Bulut ve organik tarım alanında çalışan Oktay Oğuzkan.
Cem Kadırgan Kimdir?
İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi mezunu Cem Kadırgan, 1986’da Mensucat Santral’de iş hayatına başlamış. Ardından dört yıl Bağımsız Denetim’de (bugünkü adıyla Denet BDO ) çalışmış. Doğan Grubu’nda Hürriyet Gazetesi Denetim Müdürlüğü ve Hürok Mali İşler Müdürlüğü yapan Kadırgan, 1996 yılında Zorlu Holding Vestel Şirketler Grubu’na Denetim Grup Müdürü olarak transfer olmuş. 2001 yılından itibaren Mali İşler Direktörü olarak şirketteki görevine devam eden Kadırgan, Kasım 2011 itibariyle şirketten ayrılmış. Şu anda danışman olarak çalışmalarına devam eden tecrübeli finansçı aynı zamanda kuruluşundan beri Denizbank Yönetim Kurulu Denetçi Üyesidir.