24 yaşındaki Temi Hason, müzikal tiyatro ve çello sanatçısı. İki yıldır Amerika’da yaşıyor. Birçok oyunda yer alan Hason, Spring’s Awakening isimli Broadway oyununda da sahne alıyor.
Temi Hason (24) New York’ta yaşayan İstanbullu bir müzikal tiyatro ve çello sanatçısı. Müzikle ilgilenmeye Kalamış Lisesi’nde okurken başlamış. Okulun drama kulübüne giren Hason, öğretmeninin fark etmesiyle kendisinde müzik kulağı olduğunu öğrenmiş. O sene konservatuvar sınavlarına girmiş ve kazanmış. Lisedeyken okullarına gelen bir orkestrada çelloyu görmüş ve etkilenmiş. O zamanlar aklından bir gün bir müzik aleti çalarsam bu çello olacak diye de geçirmiş. Konservatuvarda da çelloyu seçmiş.
Marmara Üniversitesi Müzik Öğretmenliği, İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı müzikal tiyatro ve çello bölümlerini tamamlayan Hason, iki farklı yetenek bursu ve Brett Ratner bursuyla New York Film Akademisi’nde müzikal tiyatro eğitimi almış. New York Film Akademisi’nden mezun olduktan sonra birçok şovda yer almış. Hason’un sahneyle tanışması ise Annie adlı müzikalde Molly isimli karakteri canlandırmasıyla olmuş. Konservatuvarda Ladies and Gentlemen İstanbul isimli müzikal grubunda yer alan Hason, bu grubun aktif bir üyesi olarak birçok mekanda performans sergilemiş.
2008 yılında Polonya Gdansk Müzik Akademisi’ne Erasmus programı ile gitmiş ve Profesor Krytstof Sperski ile çalışmış. Türkiye’ye döndüğünde de Rock On Broadway’de Fadik Sevin Atasoy, Burak Kut, Hande Yener, Meyra, Pamela Spence, Doğan Duru, Sabri Tuluğ Tırpan gibi isimlerle aynı sahneyi paylaşmış.
Doğru yerde doğru insanla karşılaşmak gerek
Haldun Taner Sahnesi, Gençlik Günleri ve Kağıthane Sadabat Sahnesi’nde tamamı Türkçe’ye çevrilmiş Grease müzikalinde Frenchy karakterini canlandıran Hason, hem solist hem çellist olarak çeşitli performanslar sergilemiş. Off Broadway Company’ye kabul edilerek birçok farklı projede şarkıcı, çellist, aktrist ve dansçı olarak yer alan Hason, Spring’s Awakening isimli oyunda Roy Arias Theatre Off Broadway Tiyatrosu’nda 3 farklı karakter canlandırmış.
Amerika’da bu işle uğraşanlara ‘starving artist’ dendiğini belirten Hason, müzik sektöründe her zaman hazır olunması gerektiğini ve doğu yerde doğru insanla karşılaşmanın da çok önemli olduğunu söylüyor: “Amerika’da yeteneğiniz yoksa torpil de bir işe yaramaz.” Önümüzdeki yıllarda Amerika’da kendini geliştirmek istediğini belirten Hason, daha büyük prodüksiyonlarda yer almayı düşünüyor, Türkiye ile ortak projelerde bulunmayı planlıyor.