Türk-Japon Dostluğu Rakugo ve Komedi 

Pinterest LinkedIn Tumblr +
Mimesis Haber/ İstanbul’da “mizah” temalı uluslararası bir diyalog etkinliği olan Türk – Japon Dostluğu Rakugo ve Komedi  etkinliği Japonya ve Türkiye’den önde gelen Rakugo sanatçıları, komedyenler ve kültür uzmanları The Japan Foundation ve Komedi Kulüp iş birliğinde Atlas 1948’de bir araya geldi. Çok sayıda izleyicinin katılımıyla gerçekleşen etkinliğe beş yaratıcı sanatçı ve akademisyen katıldı.
Rakugo Sanatçıları Türk asıllı Doç. Dr. Halit Mızraklı, Shinoharu TATEKAWA ve Prof Dr. Kimie OSHIMA, moderatör Sarp Apak ve BAU Konservatuvar Sahne Sanatları Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Bülent Sezgin’in katılımıyla gerçekleşen panelde iki ülkenin tarih boyunca eğlence yoluyla şekillenen mizah kültürüne ve bu kültürün modern toplumlarımızda nasıl evrildiğine dair keyifli bir sohbet gerçekleştirildi.
Panele konuşmacı olarak katılan Doç. Dr Bülent Sezgin mizah ve gülmenin kökenleri ve sahne sanatları alanında tarihsel süreçte gülmenin evrimleşmesine dair araştırdığı kavramları izleyiciye aktardı.

Rakugo Hakkında

Rakugo, Japonya’nın yüzyıllara dayanan geleneksel hikaye anlatma sanatıdır. 17. yüzyıldan itibaren gelişen bu performans sanatı, genellikle sahnede tek başına oturan bir sanatçının (Rakugoka) mizahi ve dramatik hikayeler anlattığı bir formatta sunulur. Sanatçı sadece bir yelpaze (sensu) ve bez (tenugui) kullanarak, farklı karakterleri canlandırır ve izleyiciye eğlenceli bir şekilde hayat dersleri sunar. Genellikle günlük yaşamdan kesitler, komik diyaloglar ve sürpriz sonlarla zenginleştirilen Rakugo, Japon kültüründe mizahın önemli bir parçası olarak öne çıkar.

https://bidolusinema.com.tr/turk-japon-dostlugu-rakugo-ve-komedi-etkinligi-yapildi/ 
Paylaş.

Yanıtla