Kadın Tiyatro Festivali Düzenlenecek

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Amed Birinci Kadın Tiyatro Festivali, 5-10 Kasım tarihlerinde düzenlenecek

Amed Şehir Tiyatrosu ve Kadın Kültür Sanat Edebiyat Derneği’nin (KASED) ortaklaşa düzenlediği Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin desteklediği Birinci Kadın Tiyatro Festivali, 5-10 Kasım tarihlerinde Amed’de yapılacak. Festivalin şiarı ise “Ber bi Rojê ve” (Güneşe doğru) olacak.

Festivale Rojhilatê Kürdistan, Federe Kürdistan ve Türkiye’den kadınların rol aldığı oyunlar yer alacak. Festivalin açılışı, 5 Kasım’da Amed Şehir Tiyatrosu’nun yeni oyunu “Çalakiya Malçêkirî” ile yapılacak. Elvan Koçer’in yönetmenliğini üstlendiği oyunda Nurşen Adıgüzel, Rêzan Kaya, Perînaz Delazy ve Zeycan Ateş  oyuncu olarak yer alıyor.

Söyleşiler ve atölye

Festivalde oyunların yanı sıra söyleşiler de gerçekleşecek. Süreyya Karacabey katılımıyla “Kadın tiyatroda”, Doğu Kürdistan’da tiyatronun önemi ve kadınların yaşamına etkisi, Pelda Bal’ın katılımıyla “Kürtçe tiyatro da kadın”  konulu söyleşiler gerçekleştirilecek.

Öte yandan Berfin Zenderlioğlu’nun katılımı ile tiyatro atölyesi olacak.

Oyunlar

CandAmed tiyatro salonunda sahnelenecek oyunlar ise şöyle: Çalikîya Malçêkirî, Gong, Yaraların Aşktandır, Bir Kadın uyanıyor (BGST), Temuk (Saekiz –  İran), Sevgi Soysal Yaşamakta ısrar ediyor (BGST), Hîşta Qisekanman Tewawnekirdûwa (Sanandaj – İran), Salma (Kerkük-Irak), ve Medea (İran).

YENİ YAŞAM

Paylaş.

Yanıtla