Mordem Sanat’ın Düzenlediği 5. Solo Fest Başlıyor

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Diyarbakır’da her yıl Mordem Sanat tarafından düzenlenen Solo Fest’in bu yıl 5’incisi ‘Takas’ teması ile düzenlenecek. Festivalin geliri deprem bölgesindeki çocuklar için kullanılacak.

Diyarbakır’da Mordem Sanat tarafından her yıl düzenlenen Uluslararası Solo Festivali’nin bu yıl 5’incisi düzenlenecek. Festival 18-23 Ekim 2024 tarihleri arasında gerçekleşecek.

“Takas” temasıyla düzenlenecek olan festivale, İran (Dehgulan, Tahran, Mahabad), Irak (Hewler, Kerkük), Hollanda (Amsterdam) ve Türkiye’den sanatçılar katılırken, festivalde çağdaş dans, geleneksel anlatı türleri performans sanatları, monodramlar ve çağdaş ritüel gösterimlerinin yer alacak. Ayrıca festivalde panel, atölye ve oyunlardan oluşan 12 etkinlik gerçekleştirilecek.

FESTİVAL GELİRİ DEPREMZEDE ÇOCUKLAR İÇİN KULLANILACAK

Festivalin bu yılki teması olan ‘Takas’ kültürel mirasın korunması ve bu mirasın farklı kültürlerle paylaşarak zenginleştirilmesi üzerine odaklanıyor.

Mordem Sanat bu yılki festivalle deprem bölgelerindeki çocukların sanata erişimini artırmayı hedefliyor. Bu yılın bilet gelirleri de deprem bölgesindeki çocuklara atölye çalışmaları ve oyun gösterimleri düzenlemek için kullanılacak.

EVRENSEL

Paylaş.

Yanıtla