Politik Olduk, Poetik Ürettik

Pinterest LinkedIn Tumblr +

[Işıl Çalışkan’ın BirGün’de yayımlanan yazısının bir kısmını okurlarımızla paylaşıyoruz.]

Erdal Beşikçioğlu’nun önderliğinde düzenlenen tiyatro festivali 11 Ekim’de başlıyor. Direktör Avkıran, “Ankara merkeze gidiş yönünü Etimesgut’a, Etimesgut’tan da gözümüzü dünya tiyatrosuna çevirmek istedik” dedi.

Ankara, gösteri sanatlarının tüm alanlarını kapsayan Uluslararası Kent Tiyatro Festivali-Etimesgut (KentFest) ile uluslararası bir şenliğe ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Festival, 11 Ekim’de başlayarak, hem şehre hem de ülkenin sanat takvimine yeni bir soluk getirecek. Etimesgut Belediye Başkanı ve Etimesgut Kent Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Erdal Beşikçioğlu’nun önerisiyle, Övül Avkıran ve Mustafa Avkıran’ın eş sanat yönetmenliğinde düzenlenen bu etkinlik, 15 gün boyunca Türkiye’den ve dünyanın dört bir yanından gelen hikâye anlatıcılarını, yaratıcı atölyeleri, ilham verici söyleşileri, konserleri ve izleyici sohbetlerini sanatseverlerle buluşturacak.

Bu yıl ilk kez düzenlenecek festival, açılış oyunu “Vatan Kurtaran Şaban”ın prömiyeriyle başlayacak. Festivalin ilk haftası, 13 Ekim’de Ankara’nın başkent oluşunun yıldönümünü kutlayarak devam edecek. Ayrıca, 12 Ekim’de Ankaralı Deniz Göktaş’ın stand-up gösterisi ile Erdal Beşikçioğlu ve Yekta Kopan’ın “Meselemiz Ankara” başlıklı söyleşisi düzenlenecek. 13 Ekim’de ise Theodoros Terzopoulos’un “Alarme” adlı oyunu CKM Kent Tiyatrosu Sahnesi’nde Ankaralılarla buluşacak. Direktör Övül Avkıran ile festivali konuştuk.

Devamı için tıklayınız.
BirGün

Paylaş.

Yanıtla