Hayatını Kaybeden Usta Oyuncu Ahmet Uğurlu’nun Ardından

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Sinema ve tiyatro dünyası Ahmet Uğurlu’nun acı kaybını yaşadı… Ahmet Uğurlu 71 yaşında yaşamını yitirdi. Uğurlu’nun hayatını kaybetmesinin ardından hayranları ve yakınları yasa boğuldu. Usta oyuncunun yakın arkadaşı Sina Koloğlu Mesut Yar’ın programına bağlandı ve arkadaşını anlattı.

Sinema ve tiyatro dünyasının sevilen isimlerinden Ahmet Uğurlu 71 yaşında hayata veda etti. Sanat camiasını ve hayranlarını derin bir üzüntüye boğan bu kayıp, Türkiye genelinde büyük yankı uyandırdı.

Gazeteci ve yazar Sina Koloğlu arkadaşı Ahmet Uğurlu’yu Mesut Yar’ın sunduğu “Gece Hattı” programında anlattı.

‘HİÇBİR ZAMAN HAYATLA OLAN BAĞINI KOPARMADI’
“Uzun zamandır hastalığından haberdardım” diyen Sina Koloğlu, “Çok zor bir süreçti. Ama o hiçbir zaman o hayatla olan bağını koparmadı.”

“Özellikle Necef Abla olağanüstü gayretle ve destekle aslında çok fazla acıların ve çok fazla zorlukların çekildiği dönemi ‘çok şükür olsun’ diyerek cümleleri sonlandırıyordu” ifadelerini kullandı.

TEPKİ GÖSTERDİ
Yeni kuşağın Ahmet Uğurlu’yu Behzat Ç’deki komiser rolüyle tanıdığını anlatan Koloğlu, çoğu insanın taziye için aramamasına da tepki gösterdi.

‘GENÇLİK KAHRAMANIMIZDI’
Cem Yılmaz, Ahmet Uğurlu’nun ölüm haberini sosyal medya hesabından şu sözlerle duyurmuştu:

“Çocukluk arkadaşlarım Taner kardeşimin ve Tuna abimin dayısı, Mustafa abimizin abisi değerli büyüğümüz Ahmet Uğurlu abimizin mekanı cennet olsun. Ailesine ve tüm sevenlerine sabırlar dilerim. Gençlik kahramanımızdı, mekanı cennet olsun.”

‘ÇOK BÜYÜK KAYIP’
Zafer Algöz ise paylaşımında, “Büyük sanatçı, değerli ağabeyimiz Ahmet Uğurlu’yu kaybettik. Çocukluğumuzun ve gençliğimizin Çobanbey mahallemizin ilk aktörü. Hepimizin ilham kaynağı. Allah rahmet eylesin. Hepimizin başı sağ olsun. Çok büyük kayıp” ifadelerine yer vermişti.

‘TESADÜFEN TİYATROCU OLDUM’
Uğurlu, nasıl tiyatrocu olduğunu şöyle verdiği bir röportajda şu şekilde anlatmıştı ; “Tesadüfen tiyatrocu oldum. Bir mahalle arkadaşım Devlet Tiyatroları’nın açtığı bir kursa katılmak için beni de götürdü. Kapıda bekliyordum, işler uzayınca içeri girdim. Çok kalabalıktı içerisi. O sırada seçme yapılıyordu. “Gökyüzünden üveyikler uçar’ diye bir şeydi. Benim de ağzımdan gayri ihtiyari çıktı. ‘Sen de buraya’ dediler, birden hoşuma gitti. Dilekçemi verdim ve kurslara katılmaya başladım. Üç ay içinde ikinci derecede rollere çıkmaya başladım. Sonra Ankara Konservatuar’ını okudum. Profesyonel oyunu ilk kez ben orada gördüm, o güne kadar görmemiştim.”

Ünlü isimler Ahmet Uğurlu’nun vefat haberinin ardından art arda başsağlığı mesajları yayınladı. İşte ünlü isimlerin paylaşımları…

FİLİZ AKIN
“71 yaşındaki oyuncumuzu kaybetmişiz. Tiyatro, sinema ve dizi dünyasının başı sağ olsun.”

ATA DEMİRER
“Tabutta Rövaşata ile kalbimize bir çizik atmıştın büyük usta. Işıklar içinde uyu.”

AYŞEGÜL ALDİNÇ
“Değerli oyunculuğu ve kişiliğiyle anılarımızda yer etmiş ve edecek Ahmet Uğurlu’yu da kaybetmişiz. Ailesinin ve sevenlerinin ve varlık gösterdiği her platformdaki arkadaşlarının başı sağ olsun. Ruhu sevinçle dolsun…”

FIRAT TANIŞ
“Günümüz tiyatro ve sinemamızın en sıra dışı benzersiz aktörüydü kuşkusuz Ahmet Uğurlu… Çok üzgünüm. Ailesine, sevenlerine ve tüm camiaya sabır diliyorum.”

MİNE TUGAY
“Bana öğrettiklerin, yaşam perspektifin, güzel kalbin, özel ruhunu tanımamıza izin verdiğin için çok teşekkür ederim…”

TALAT BULUT
“Canım Ahmet Uğurlu devrin daim olsun. Bu ülkede iyi aktör zaten çok az… Giderek daha çok azalıyor.”

Posta

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.