Umudunu Arayan Herkesin Hikâyesi

Pinterest LinkedIn Tumblr +

[Birgün Gazetesi’nden Gizem Ertürk’ün Yazar Burcu Görek ile yaptığı söyleşiyi okuyucularımızla paylaşıyoruz] “Uyandığımda Sesim Yoktu” oyunun yapımcılığını üstlenen “Bu Yapım”ın ilişkileri konu alan “Kutular” oyunu izleyiciyle buluşuyor. Oyunun yazarı Burcu Görek, karakterler için “Karadeliğin yuttuğu umut ışığını arıyorlar” diyor.

Dünyanın birçok ülkesinde kapalı gişe oynayan, baskı gören kadınların hikâyesini konu alan; yurt içi ve yurt dışında birçok ödül ve övgüye sahip “Uyandığımda Sesim Yoktu” oyunun yapımcılığını üstlenen “Bu Yapım” yeni sezona ‘Kutular’ oyunu ile tiyatro severlere “Merhaba” dedi. İlişkilere dair bir oyun olan “Kutular”; seyircileri bilinmeyene, herkese anlatmaktan korktuğumuz sırlarımızı ortaya dökmeye doğru bir yolculuğa çıkarıyor. Prömiyerini House of Performance Bakırköy’de gerçekleştiren “Kutular”; 14 Kasım’da bir kez daha House of Performance’de ve 24 Kasım’da Fişekhane İkinci Sahne’de izleyici karşısına çıkacak.

Uyandığımda Sesim Yoktu bir başkaldırı ve meydan okuma olarak, kadınların özgürce kendi seslerini bulabildikleri, kendilerini ifade edebildikleri bir toplumun mümkün olacağını göstermek isteyen bir oyundu. Bu topraklarda yaşayan bir kadın olarak bunun ne derece mümkün olduğunu ya da olacağını düşünüyorsunuz?

Tarihsel sürece baktığımızda bile kadının bulunduğu yerde, üretkenlik, barış ve bereket var. Bu toprakların ihtiyacı olan şey bence yeniden doğasında olan Anaerkil yapıyla buluşup huzura ve barışa ermektir. İnanıyorum ki kadınlar yeniden değişimin, huzurun ve barışın temsilcisi olarak söz sahibi olacaklardır.

Uyandığımda Sesim Yoktu gibi tüm dünyada ve ülkemizde ses getiren, ödüller alan bir oyunun ardından Bu Yapım şimdi tamamen bize ait bir hikayeyle geri dönmeyi tercih etti. Üstelik oyunun yazarı da sensin.. Kutular’ın hikayesini senden dinleyelim…

Kutular oyunu İstanbul’da bir evde, olabilecek yüzlerce parti kombinasyonlarından birine ve üç kişinin hayatına odaklanarak bir yolculuğa çıkıyor. Yalnızlık, unutmaya çalışma, umut etme gibi evrensel temalar içerse de bunları toplumsal olarak yaşadığımız güncel durumlarla ele alıyor.(Haberin devamı için buraya tıklayınız…)

Paylaş.

Yanıtla