[Tuğba Eroğlu’nun Evrensel’de yayımlanan haberini okurlarımızla paylaşıyoruz.]
Çukurova Üniversitesi Tiyatro Kulübünün düzenlediği 18’inci Üniversiteler Arası Tiyatro Festivali izleyici ile buluştu. Tiyatro Kulübü Başkanı Nazlı Yusufoğlu, festivali anlattı.
Çukurova Üniversitesi Tiyatro Kulübünün düzenlediği 18’inci Üniversiteler Arası Tiyatro Festivali dün başladı. Pandemiden dolayı okulun kapalı olmasıyla 2 yıl yapılamayan festival yeniden izleyici ile buluştu.
Bu yıl 18’incisi düzenlenen festivale dair Tiyatro Kulübü Başkanı Nazlı Yusufoğlu ile konuştuk. Yusufoğlu, 29 Nisan Cuma günü sona erecek olan festivale tüm öğrencileri davet ediyor.
Festivali diğer okulların kulüpleri ile ortaklaşa hareket ederek hazırladıklarını ifade eden Yusufoğlu, pandemiden sonra yaşanan ekonomik sorunların ve giderlerin artmasıyla festivali yapmanın daha zor hale geldiğini dile getirdi. Öğrencilerin gelebileceği bir fiyat belirlemenin kendilerini zorladığını ifade eden Yusufoğlu, bilet fiyatlarını 10 TL olarak belirleyip öğrencilerin gelebileceği bir festival düzenlemeyi hedeflediklerini söyledi.
BİRÇOK ÜNİVERSİTEDEN OYUNLAR VAR
Bu yıl Mimar Sinan, Van Yüzüncü Yıl, Mersin üniversitesi ve Çukurova Üniversitesi’nden oyunların festivalde yer alacağını söyleyen Yusufoğlu, oynanacak oyunlar hakkında şu bilgileri verdi:
“Çukurova Üniversitesi’nin oyununun adı ‘Kahvede şenlik var’ tek perdeden oluşan bir romantik komedi oyunu. Seyircileri güldürmek yanı sıra Kadın erkek ilişkileri üzerine biraz olsun farkındalık sağlamayı, aralarındaki ilişkileri göstermeyi amaçlıyoruz. İkinci gün Haldun Taner öykülerinin derlendiği ‘Haldun Taner’in Öyküleri’ adlı oyun var. Bu oyun, disiplinler arası çalışmalar olarak sunuluyor. İçinde müzikal gösteri, bale ve çeşitli gösteriler var. Üçüncü gün olarak ‘Mefisto’ oyununu Mimar Sinan’ının 4. sınıf konservatuar öğrencileri sergileyecek. Bu oyun da ‘Faust’ kitabından esinlenmiş psikolojik bir gerilim. Özellikle gelen ekibi göz önüne aldığımızda çok etkileyici olacağını düşünüyoruz. Dördüncü günde Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi ekibinin ‘Macbeth’ oyunu var. Çok bilindik bu Shakespeare eseri herkesin hayatta en az bir kere izlemesi gereken bir oyun o yüzden katmak istedik. Sonrasında da Mersin üniversitesi, beşinci günde ‘Albay Kuş’ oyununu sahneleyecek. Pandemiden sonra insanlarda moral bozukluğu oluyor, insanlar bol bol eğlensin diye düşündük.”
TÜM ÖĞRENCİLERİ FESTİVALİMİZE BEKLİYORUZ
Bilet satışlarının iyi olduğunu dile getiren Yusufoğlu, “Bazı dersler online olduğu için ‘katılım az olur mu?’ endişesi taşıdık ancak düşündüğüm gibi olmadı. Kulaktan kulağa festival haberi yayıldı. İlk gün biz herkesin peşinden koşuyorduk ‘festivalimiz var’ diye ama artık onlar duyup gelmeye başlıyorlar. Tüm öğrencileri festivalimize bekliyoruz” dedi.
Festivalden sonra da çalışmalarına devam edeceklerini dile getiren Yusufoğlu, “Yeni üyelerinin bahar projesi için oyunları olacak ve ilk defa sahne deneyimi olacak. Bunların tarihlerini duyuracağız. Onun dışında 16-17-18 Mayıs tarihlerinden Çukurova Üniversitesi bahar şenlikleri var. Orada da görev alacağız” dedi.