Koronavirüs ile büyük bir darbe yiyen tiyatronun sorunlarına çözüm bulunmuyor ama yaşanan tüm bu sıkıntılara rağmen Trabzon Halk Tiyatrosu yoluna devam ediyor.
Türkiye’de son yıllarda tiyatrolar üzerinde baskılar artarken, koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla birlikte tiyatrolar kapandı. Sahneye çıkamayan, oyunlarını izleyiciyle buluşturamayan tiyatrocuların sorunları gittikçe büyüyor. “Normalleşme” adı altında tiyatro sahnelerinin kademeli olarak ve yüzde 60 izleyici kapasitesi ile açılması tiyatrocuların sorunlarına çare olmadı. Yaşanan tüm sorun ve sıkıntılara rağmen sanatlarını icra etmeye çalışan Trabzon Halk Tiyatrosu oyuncuları, kentte çalışmalarına devam ediyor.
MA’dan Tolga Güney’in haberine göre İngiliz oyun yazarı William Hazlitt’in “Tiyatrosu olan bir ülkede kötülükler, çirkinlikler, yanlışlıklar sürüp gitmez” sözlerinden hareketle 2005 yılında yola çıkan bir gurup oyuncu Trabzon Halk Tiyatrosu’nu kurdu. Trabzon Halkevi bünyesinde çalışmalarını sürdüren grup içerisinde mühendisinden öğrencisine, garsonundan inşaat işçisine kadar farklı meslek gruplarından insanları barındırıyor. Akşam iş çıkışlarında ve izin günlerinde bir araya gelip prova yapabilen grup, oyunlarda kullandıkları dekor ve kostümleri de kendileri hazırlıyor. Salgın öncesinde çocuklar için hazırladıkları “Kral Çıplak” oyununu sahnelemeye hazırlanan gurup araya salgının girmesiyle bu oyunlarını sahneleyemedi. Grup bu yıl içinde Hristo Boytchev’in savaş ve deliliği konu edindiği “Kuş Albay” isimli oyunu sahnelemeye hazırlanıyor.