Dof Tiyatrosunun Kamuoyu Açıklaması

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Mimesis Haber/Dof Tiyatrosunun Kamuoyu açıklamasını paylaşıyoruz.

Kamuoyuna

13-20 Ekim tarihlerinde 3. Borçka Tiyatro Festivalinde sergileyeceğimiz Dans Eden Ev oyunumuz, hiçbir geçerli açıklama yapmadan yasaklanmıştır!

Yaptıklarının hukuksuz olduğu beyan edilmesine rağmen, hiçbir açıklamayı dinlemeyen Kaymakamlık, yasağı ileri götürerek Dof Tiyatro’nun oyunlarıyla beraber festival programındaki diğer çocuk ve gençlik tiyatrosu alanında faaliyet gösteren toplulukların oyunlarına da yasak getirmiş ve bu toplulukların oyunlarının bir daha Artvin’de kaymakamlığın sorumluluk alanlarındaki okullarda oynayamayacağını beyan etmiştir.

Borçka Kaymakamlığı’nın hiçbir somut ve hukuki gerekçe göstermeden bildirdiği ve yetki alanlarını aşan utanç verici tavrının karşısındayız! Bu kararın, festivalin neşesine, festivali sahiplenen binlerce Borçkalı bireyin heyecanına zarar vermesine izin vermeyeceğiz! Festival programındaki oyunlarımızı belediyenin sorumluluğundaki tüm kamusal alanlarda oynamaya devam edeceğiz.

Dof Tiyatro, üç yıldır dünyanın her yerinden birçok topluluğa ve performasçıya ev sahipliği yapan Borçka Tiyatro Festivali’nde performanslarını sergileyecek; festivalin, Borçka’da yaşayan her yaştan, cinsiyetten ve kültürden bireyin nitelikli atölyelere, performanslara, söyleşilere ulaştığı kamusal bir platform olma işlevini sürdürmesi için, elinden geleni yapmaya devam edecektir.

Toplumsal karşılaşma alanlarını parçalamaya uğraşan politikalar, etkileşimden, sanattan korkan ruhlar, kendi korku duvarlarını örmeye devam ettikçe, biz o duvarların üstünden tüm dünya için oyunlar oynamaya devam edeceğiz!

Sonsuzu sahiplenen bir dille, kendini tüm zamanların, mekanların hükümdarı ilan eden hastalıklı iktidarlar, kibirden şişmiş akıllar, varlık alanlarının gereksizleştiği, eşit güzel günlerde, zamanın çöplüğüne gidecektir!

Tüm süreç boyunca, bu hukuksuz kararın karşısında olan, yanımızda duran, geri adım atmayan Borçka Belediye başkanı Ercan Orhan’a teşekkür

Paylaş.

Yanıtla