Amûdê’de Çocuklar İçin Tiyatro Eğitimi

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Kuzey ve Doğu Suriye’nin Qamişlo kentine bağlı Amûdê Kültür ve Sanat Merkezi, çocuklar için tiyatro eğitimi vermeye başladı

Kuzey ve Doğu Suriye’nin Qamişlo kentine bağlı Amûdê’de, Kültür ve Sanat Merkezi’nde yaklaşık 20 gündür başlayan eğitime, 5 ile 14 yaşları arasında 10 çocuk eğitim görüyor. Eğitim kapsamında haftada 3 ders veriliyor, her ders bir buçuk saat sürüyor. Dersleri ise uzman öğretmen Dilovan Kêfo veriyor.

Çocuklar, Dilovan Kêfo’nun “Meliket El Nezafe Wel Qazûrat” adlı tiyatro oyunu üzerine eğitim görüyor. Bu da temizliğin önemini konu alan çocuk tiyatrolarından biridir.

Dilovan Kêfo, Hawar Haber Ajansı’na (ANHA) konuşarak çocukların merkezde toplanması ve tiyatroyu öğrenmesinin önemli olduğunu, çünkü bunun çocukların kültür ve sanat yeteneklerini geliştirdiğine dikkat çekti.

‘Çocuklar hikaye anlatıyor’

Bu eğitimle çocuklara tiyatro sanatını ve önemini anlatmayı amaçladıklarını belirten Kêfo, “Çocuklar başlangıçta biraz zorluklar çekiyor, bu da yaşlarının küçük olmasından kaynaklıyor” dedi. Çocuklar tiyatro eğitiminin yanında, birbirlerine şarkılar söyleyip hikayeler de anlatıyor.

Kêfo, çocukların aldığı tiyatro eğitiminin, okullarda da çocuklara verileceğini belirterek, bu eğitimin de çocuklar için bir deneyim olacağını söyledi.

‘Çocuklar gelsin’

Tiyatro eğitimine katılan Sema El Rawî adlı çocuk, tiyatroya olan sevgisini dile getirerek, “Herkesin çevre temizliğini koruması gerekiyor” dedi.

Nehawend El Rawî de tüm çocukları tiyatrolarını izlemeleri ve yeteneklerini geliştirmeleri için Kültür ve Sanat Merkezi’ne gelmeleri çağrısında bulundu.

YENİ YAŞAM

Paylaş.

Yanıtla