“Altın Portakal Film Festivali’ne Katılmayacağız”

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Özgürlük için Sanat İnisiyatifi, 5-12 Ekim 2024 tarihlerinde düzenlenecek olan Antalya Altın Portakal Film Festivali’ne katılmayacağını duyurdu.

Özgürlük için Sanat İnisiyatifi yaptığı yazılı bir açıklamayla Antalya Altın Portakal Film Festivali’ne katılmayacağını duyurarak sinemacıları sansüre karşı durmaya çağırdı.

Geçtiğimiz yıl Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde Belgesel Yarışması’na seçilen ‘Kanun Hükmü’ filmi programdan çıkarılmış, tepkiler üzerine tekrar programa alınmış, ardından bir kez daha programdan çıkarılmıştı. Yoğun tepkilerden sonra ise festival tamamen iptal edilmişti. Benzer şekilde 2014 yılında “Yeryüzü Aşkın Yüzü Oluncaya Dek” belgeseli de programdan çıkarılmıştı.

Özgürlük için Sanat İnisiyatifi’nin herkesi sansüre karşı duyarlı olmaya çağırdığı açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

Bu yıl 5-12 Ekim 2024 tarihlerinde yeniden düzenleneceği ilan edilen festival, bu karanlık geçmişin vebalini taşımaktadır. Geçen yıl yaşanan sansür skandallarına dair net bir tavır açıklanmadığı ve sansürlenen filmler gösterilmediği sürece Antalya Altın Portakal Film Festivali’ne katılmayacağımızı bildiriyoruz. Tüm sinemacıları sansür uygulamalarının aklanmasına karşı durmaya ve festival yönetiminin geçmişteki hatalarının hesabını vermesi konusunda ısrarcı olmaya davet ediyoruz.

Bu vesileyle, festivalde gösterilmeyen filmlerden bir seçkiyi aynı tarihlerde alternatif bir mekânda Antalya seyircisine sunacağımızı da duyurmak isteriz.

Yeni Yaşam

Paylaş.

Yanıtla