Varoluş, Gelenek ve Gelecek: 2. Uluslararası UTAD Tiyatro Araştırmaları Konferansı

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Mimesis Haber/ Türkiye’de TUBİTAK destekli ve en geniş kapsamlı ilk akademik tiyatro konferansı 5-7 Eylül 2024 tarihlerinde Bahçeşehir Üniversitesi’nde düzenleniyor!

Varoluş, Gelenek ve Gelecek temasıyla Türkiye’den ve dünyanın farklı ülkelerinden 120 akademisyen ve sanatçı, 2. Uluslararası UTAD Tiyatro Araştırmaları Konferansı’nda 5-7 Eylül’de Bahçeşehir Üniversitesi Konservatuvar ev sahipliğinde buluşuyor. Uluslararası Tiyatro Araştırmaları Derneği (UTAD) ve BAU Konservatuvar işbirliğiyle yapılan bu büyük buluşmaya akademisyenler, sanatçılar, öğrenciler ve tiyatroseverler katılacak. Etkinlikte, ulusal ve uluslararası düzeyde tanınmış birçok akademisyen ve sanatçının katılımıyla, akademik bildiri sunumları, oyunculuk ve sahne sanatları üzerine atölye çalışmaları, söyleşiler ve performanslar gerçekleştirilecek.

Konferansa Royal Holloway University of London’dan davetli konuşmacı olarak yer alan Prof. Dr. Helen Gilbert “Mikrodrama, İklim Aktivizmi ve Epik Dramaturji” üzerine konuşacak. Dünyaca ünlü Grotowski Enstitü’sünün direktörü Jaroslaw Fret ise “Tiyatronun Sonu” adlı konuşmasıyla kültürlerarası tiyatro üzerine bilgiler verecek. “Nörobilim ve Oyunculuk” konusunda da önemli çalışmaları olan Indiana Unıversity of Pennsylvania’dan Oyunculuk ve Yönetmenlik bölüm başkanı Prof. Richard J. Kemp gençlere yönelik bir atölye çalışması yapacak. Kadir Has Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Dikmen Gürün de “Türkiye’de Dünden Bugüne Tiyatronun Yolculuğu” adlı konuşmasını yapacak.

Çok sayıda akademik ve sanatsal etkinliğin olacağı konferans Bahçeşehir Üniversitesi’nin Beşiktaş ve Pera Kampüsleri yerleşkesinde düzenlenecektir. Tiyatro severleri ve akademik camiayı bu önemli etkinlikte buluşmaya davet ediyoruz. Konferans hakkında daha fazla bilgi almak ve katılım koşulları hakkında detayları öğrenmek için www.utadconference.com sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

Konferans programı https://www.utadconference.com/programme/  linkinden indirilebilir.

Etkinlik Tarihi: 5-7 Eylül 2024
Yer: Bahçeşehir Üniversitesi Güney Kampüs ve BAU Konservatuvar Pera Yerleşkesi

2.Uluslararası UTAD Tiyatro Araştırmaları Konferansı’nda sizleri de aramızda görmekten mutluluk duyarız. Konferansa izleyici olarak katılmak ücretsizdir ancak konferans web sayfası üzerinden www.utadconference.com kayıt yapılması zorunludur.

2. Uluslararası UTAD Tiyatro Araştırmaları Konferansı’nda sizleri de aramızda görmekten mutluluk duyarız!

Paylaş.

Yanıtla