Van’da ‘Kültür Yolu Festivali Tartışmalarla Geçti: ‘Bakanlık Kendi Kültür-Sanat Çevresini Finanse Etti’

Pinterest LinkedIn Tumblr +

[Zelal Sahidenur Sarı’nın Artı Gerçek’te yayımlanan yazısının bir kısmını okurlarımızla paylaşıyoruz.]

Van’daki Kültür Yolu Festivali tartışmalarla sona eriyor. Turizmciler ve Van halkı, festivalin kentin ekonomisine katkı sağlamadığını, sosyolojik ve kültürel değerlerini yansıtmadığını, bakanlığın kendi kültür-sanat çevresini finanse ettiğini belirtti.

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından düzenlenen, 16 şehirde toplamda 8 ay sürecek Kültür Yolu Festivallerinin en yeni duraklarından biri Van oldu. Kentte 29 Haziran’da başlayan festival, yarın (7 Temmuz) sona erecek.

Festival, başladığı günden bu yana sayısız eleştiri aldı. Van Büyükşehir Belediyesi, tarihi Van Kalesi eteklerinde bulunan Kültür Park’ta düzenlenen ilk konserin ardından bırakılan çöp yığınlarına tepki gösterdi. Ardından iş inşaları ve turizmciler festivalin eksikliklerine sosyal medyadan tepki gösterdi. Mert Demir’in konserinin sağanak yağmur nedeniyle iptal edilmesi, Alişan’ın sahneye geç çıkması ve Bengü’nün ‘Ne Mutlu Türküm Diyene’ diyerek sahneden ayrılması tartışma yarattı.

FESTİVAL KOMİSYONU HİÇ TOPLANMADI

Van Valiliği tarafından etkinlik organizasyonunu üstelenmek üzere bir komisyon belirlense de komisyonun üyelerinden biri olan TÜRSAB Doğu Anadolu Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Cevdet Özgökçe, komisyonun hiç toplanmadığını ve fikirlerinin dahi sorulmadığını belirtti.

Festivalin bir seçim vaadi olduğunu vurgulayan Özgökçe, “Bu festivali yapmak için önce uçak seferlerini arttırmaları gerekiyordu. Uçak seferleriyle ilgili yaşadığımız bütün problemler tüm Türkiye’nin malumu. Şu an uçak bileti aramaya kalktığımızda Van çıkışlı ya da Van gelişli seferler için 1 ay, 40 günden önce uçak bulmak mümkün değil. Bu en büyük eksiklik” dedi.

Devamı için tıklayınız.

Artı Gerçek

Paylaş.

Yanıtla