“Merhaba Gölgem” Özbekistan’dan Yola Çıkıyor

Pinterest LinkedIn Tumblr +

[Serkan Fırtına’nın haberi] Ali Eyidoğan’ın yazdığı, “Merhaba Gölgem” adlı sözsüz çocuk oyunu, Nurhan Uslu’nun rejisiyle Kaşkadarya Devlet Kukla Tiyatrosunda sahnelenecek. Kendi gölgesini gören bir çocuğun ondan korkması ve daha sonra yavaş yavaş gölgesine alışması konu edilen oyunda çocukların gölgelerinden korkmamaları gerektiği anlatılıyor

Merhaba Gölgem, çocukların hayallerine fırsat veren, kendisini kahramanın ya da gölgesinin yerine koyması için tasarlanan bir gölge oyunu. 

Özbekistan Tiyatro Birliği Uluslararası İlişkiler Bölüm Müdürü Doç. Dr. Aybek Kopadze Veysaloğlu’nun davetiyle, Özbekistan’a giden, yönetmen ve oyuncu Nurhan Uslu 14 Haziran’da oyunun çalışmalarına başladı. Temmuz’un ilk haftası Özbekistan’da seyircilerle bulaşacak oyun hakkında Uslu şu açıklamayı yaptı: “Dünyanın her yerinde dil engeli olmadan anlaşılabilecek, evrensel bir perspektifle yaklaştığımız, hareket temelli bir oyun hazırlıyoruz. Ekip olarak, heyecanlıyız ve herkesi heyecanımıza ortak olmaya davet ediyoruz.”

Oyunun ilk uluslararası gösterimi kasım ayında  Mardin Uluslararası Çocuk ve Gençlik Tiyatro Festivalinde olacak ve çeşitli ülkelere ve festivallere konuk olmaya devam edecek. 

Oyunun künyesi: 

UZBEKİSTAN

Qashqadaryo viloyat qo‘g‘irchoq teatri

MERHABA GÖLGEM

Hikaye: Ali Eyidoğan

Rejisör: Nurhan Uslu

Koreografi: Nazım Özgürsu Uslu

Proje Sorumlusu: Aybek Veysaloğlu

Teatr direktori – Eshmuradov Elbek

Ovoz operatori – Egamnazarov Faxriddin

Chiroq ustasi – Maxmudov Umarbek

Rassom – Mamatov Mirzohid

Aktyorlar:

G‘ulomov Azizjon

To‘yliyev Muhriddin

Hakimov Xurshid

Paylaş.

Yanıtla