158 Yazar ve Sanatçıdan Ortak Açıklama: “Sokak hayvanlarının yanındayız”

Pinterest LinkedIn Tumblr +

AKP’nin meclise sunmaya hazırlandığı sokak hayvanlarının ‘uyutulma’ yasa tasarısı hakkında eleştiriler sürer iken bir tepki de sanatçılardan geldi. 158 yazar ve sanatçı bir araya gelerek sokak hayvanlarının yanında olduklarını belirten bir açıklama yayımladı.

İktidarın sokak hayvanlarına yönelik hazırlığını tamamladığı ve sokak hayvanlarının uyutularak yaşamlarının sonlandırılmasını içeren yasa teklifi tepkilere neden olmaya devam ediyor.

158 yazar ve sanatçı bir araya gelerek sokak hayvanlarının uyutulmasına yönelik yasa teklifine yayımladıkları açıklama ile tepki gösterdi. Açıklamada, “Sanatçılar ve yazarlar olarak ‘Toplayamazsın hapsedemezsin, öldüremezsin’ diyen sese sesimizi katıyoruz” ifadelerine yer verildi.

“ONLAR YOKSA EKSİĞİZ”

158 sanatçının imzasını taşıyan ortak açıklama şu şekilde:

“Diğer canlılara yönelik şiddetin aldığı son biçim,  sahiplenilmeyen sokak hayvanlarını katletmek için çıkartılması düşünülen yasa. Bu katliam girişimi, toplumun içinde kavrulduğu şiddet sarmalından ayrı düşünülmemeli. Devletin görevi, kentlerin, mahallelerin bizimle aynı haklara sahip sakinleri olan sokak hayvanlarını öldürmek ya da zulüm görecekleri barınaklara hapsetmek değil, özgür biçimde şiddetten korunarak yaşamalarını sağlamak olmalı.

Sanatçılar ve yazarlar olarak “toplayamazsın hapsedemezsin, öldüremezsin” diyen sese sesimizi katıyoruz, Sokak hayvanlarının yaşam haklarını korumak; sağlıklı, mutlu, özgür yaşamalarını sağlamak için yaratılacak her türlü kamusal çözümün parçası olmaya hazır olduğumuzu belirtiyoruz.

Dünyada  birbirimizi tamamlıyoruz. Onlar yoksa  eksiğiz.”

Cumhuriyet

Paylaş.

Yanıtla