Murat Kurum Şakası AKM’den Kovdurdu!

Pinterest LinkedIn Tumblr +

[Işıl Çalışkan’ın BirGün’de yayımlanan yazısının bir kısmını okurlarımızla paylaşıyoruz.]

Komedyen Metin Zakoğlu’nun, AKP’nin İstanbul adayı Murat Kurum hakkında yaptığı esprinin ardından Atatürk Kültür Merkezi’ndeki 5 oyunu Kültür Bakanlığı tarafından iptal edildi. BirGün’e konuşan Zakoğlu, “Son derece masum bir şakayla kimse sanatçıyı sanatçılara ait mekânlardan kovamaz. Atatürk Kültür Merkezi, AKP kültür merkezi değildir” tepkisini gösterdi.

Atatürk Kültür Merkezi (AKM), komedyen Metin Zakoğlu’na uyguladığı sansürle gündemde.

Şubat ayından bu yana AKM’de sahne alan Zakoğlu’nun 7 Mayıs’taki ‘Hayrola Kayrola’ isimli gösterisinin ardından beş oyunu Kültür Bakanlığı tarafından iptal edildi.

Zakoğlu, gösterilerinin AKP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum’la ilgili yaptığı şaka nedeniyle yasaklandığını iddia etti.

BirGün’e konuşan Zakoğlu, “Şubat ayında Ferhan Şensoy’un Hayrola Kayrola için ve nisan ayında da Gogol’un Bir Delinin Hatıra Defteri isimli oyunlarımı oynamak üzere AKM yönetimi ile bir sözleşme imzaladık. Ama son oyunda Murat Kurum’la ilgili yaptığım hiçbir hakaret içermeyen espri nedeniyle sansüre uğradım. Kurum’un Küçükçekmece’ye Anadolu Yakası’nda demesi üzerinden yaptığım şaka nedeniyle sorgusuz sualsiz bütün oyunlarım iptal edildi. İptal dilekçesinde bir uyarı gelmedi. Hakaret içeren hiçbir cümlem yok” dedi.

Devamı için tıklayınız.
BirGün

Paylaş.

Yanıtla