Barış Mıhçı “Every Visitor Has A Home” ile Akbank Sanat’da

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Mimesis Haber / Akbank Sanat dans alanından atölyeler, sohbetler ve performanslara yer vermeye devam ediyor.

Kineo Dergi’nin düzenlediği  “Dans Konuşmaları: Daha İyiye Doğru” her perşembe 18.30’da Akbank Sanat’da. Şubat ayında başlayan ve Türkiye’deki çağdaş dans alanından konuşmacıları ağırlayan söyleşi serisi Mart ayında da takip edilebilir. 

Bu ayın etkinliklerinden bir diğeri de pandeminin hemen öncesinde 2021 senesi Ocak ayında başlayan ‘Çağdaş Sanat ve Küratörlük’ Seminer Programı’nın katılımcıları tarafından hazırlanan dokümantasyon sergisi “Niyetler 2” oldu. Bu projeleri dijital ortamda bir çatı altında toplayan sergi “Niyetler 2” 10 mart’a kadar Akbank Sanat Beyoğlu binasında ziyaretçilerle buluşuyor. 

Bu sergi kapsamında yer alan çalışmalardan biri de  Mine Söyler tarafından hazırlanan “Beden, Hayalet Diyaloglar” projesi. Projenin bir ayağı Türkiye’de 2015 yılından bu yana Çatı Dans Sanatçıları Derneği’nde Axis Syllabus arşivi üzerine gerçekleşen hareket eğitimlerine yaslanıyor. Bu proje kapsamında 2022 yılında Akbank Sanat’da bir atölye gerçekleştiren Barış Mıhçı bu kez aynı  mekana bir dans eseri ile konuk oluyor. Sanatçı pandemi sürecinde ürettiği “Every visitor has a home” (Her ziyaretçinin bir evi vardır) çalışmasından bir bölüm sergileyecek. Ardından günümüzde bedenle ilgili yaklaşım ve etkileşimlerin ele alınacağı bir paylaşım gerçekleşecek.

***

Solo performans “Every visitor has a home” 23 Şubat Cuma günü 18.30’da Akbank Sanat’da izlenebilir.

Form, hareket algımız için nasıl gelişiyor? Forma kapılmadan beden nasıl davranır, nasıl öğrenir ve nasıl hareket edebilir? Form işlevsel olunca nasıl şekillenir? Örnekler, veriler, bilgiler ve teklifler ile beden ve hareket sanatı hangi şekillerde gerçekleşir?

https://www.akbanksanat.com/etkinlik/baris-mihci-solo-performans-23-02-24

https://www.theaxissyllabus.com.tr/baris-mihci/ 

 

Paylaş.

Yanıtla