Ferhan Şensoy Anılıyor: “Ustamızı ve Emanetini Yaşatmaya Devam Edeceğiz”

Pinterest LinkedIn Tumblr +

[Evrensel Gazetesi’nden Şeyma Akcan’ın haberini paylaşıyoruz]Her kuşaktan seyircinin Şensoy’u anmak üzere bir araya geldiği bir ortamda Ortaoyuncular Tiyatrosu Müdürü Mustafa Gültekin, Oyuncu Enes Yavuz ve sevenleriyle Ferhan Şensoy’u konuştuk.

Türkiye tiyatrosunun duayen isimlerinden Ferhan Şensoy ölümünün ikinci yıl dönümünde anılıyor. Ortaoyuncular, Ses Tiyatrosunda Şensoy’un “Felek Bir Gün Salakken”, “Ferhangi Şeyler 2000. Oyun”, “Ferhangi Şeyler-1993” oyunlarının barkovizyon gösterimini yapıyor.  Önceki gün başlayan gösterimler bugün sona eriyor.

Her kuşaktan seyircinin Şensoy’u anmak üzere bir araya geldiği bir ortamda Ortaoyuncular Tiyatrosu Müdürü Mustafa Gültekin, Oyuncu Enes Yavuz ve sevenleriyle Ferhan Şensoy’u konuştuk. Dostları ve sevenleri Şensoy’un ülke tiyatrosu açısından önemini, politik duruşunun sahneye yansımalarını anlattı.

“EKİP OLARAK BİRBİRİMİZE TUTUNDUK”

Şensoy’un ölümünün büyük bir eksiklik yarattığını belirten Mustafa Gültekin “Ondan öğrendiğimiz çok şey var. Ortaoyuncular’ın ve Ses Tiyatrosunun devamlılığını sağlama konusundaki sorumluluğumuzda onun sesini, fikirlerini, davranış biçimini hep yanımızda hissediyoruz. Bu da eksikliğini hissettiğimizde bize yardımcı oluyor” dedi.

Şensoy’un ülke tiyatrosundaki önemine değinen Gültekin şunları söyledi: “Şensoy, Türk tiyatrosunda ve Türk edebiyatında Muhsin Ertuğrul, Haldun Taner gibi bir kilometre taşıdır. Ferhan Şensoy, önemli bir mizah yazarıdır. Kendine ait üslubuyla yazmıştır oyunlarını ve kitaplarını. Oyunlarında kullandığı bu üslup sayesinde Türk tiyatrosunda yeni bir mizah penceresi açılmıştır. Diğer önemli unsur da muhalif bir tiyatro adamı olmasıdır. Hiçbir oyunu yoktur ki suya sabuna dokunmasın. Tüm oyunlarında toplumun sorunlarını muhalif tavrıyla ele almıştır.”(Haberin devamı için tıklayınız…)

Paylaş.

Yanıtla