Oyuncu Meltem Cumbul, Twitter’da yazdıklarıyla gündeme oturdu. Türkiye’nin cumartesi günü başlattığı operasyonla ilgili Meltem Cumbul paylaşımda bulundu.
Sosyal medyada bazı kullanıcılar Meltem Cumbul’un yazdıklarını Twitter üzerinden eleştirdi.
MELTEM CUMBUL NE YAZMIŞTI?
Twitter hesabı üzerinden paylaşım yapan Meltem Cumbul, Mustafa Kemal Atatürk’ün “Yurtta sulh cihanda sulh” sözlerini ingilizce olarak yazdı. 20 Ocak’ta yapılan bu paylaşım sosyal medyanın gündemine oturdu. Meltem Cumbul’a hem tepki hem de destek vardı.
MELTEM CUMBUL AFRİN PAYLAŞIMI HAKKINDA AÇIKLAMA YAPTI
Sosyal medyada Mustafa Kemal Atatürk’ün “Yurtta sulh cihanda sulh” sözlerini ingilizce olarak yazdığı Afrin paylaşımı üzerinden eleştirenlere yanıt veren Meltem Cumbul şu tweetleri paylaştı:
– “Yurtta Barış”insanın huzur ve güven içinde, insan kişiliğine yakışır şekilde yaşamasını ifade eder.Herşeyden önce ülkede, o insanın, insanca yaşamasını, insanlık tıynetinin gereğinin tanınmasını ifade eder.
– Ülkede kanun hakimiyeti ve hukuk hükümranlığı,”Yurtta Barış”ilkesinin en tabiî bir sonucudur.Toplum hayatındaki düzeni, vatandaşın devlete güvenini, devletin de ülkede asayişi sağlamasını öngörür.
– “Dünyada Barış” ise, milletlerarası barış ve güvenliğin korunmasını ve sağlanmasını,milletlerarası barışın bölünmezliğini, insanlığın da hepsini bir vücut ve her milleti de onun bir uzvu addetmeyi amaç bilir.
– Barış, hukuk düzenini, haklılığı ve adaleti gerekli kılar. Barış, kuvvete ve kuvvet tehdidine başvurmayı değil, kanunî ve meşru yollara müracaatı öngörür.
– Barış,kısaca sosyal düzendir, güvenliktir, hukuk ve kazanılmış haklara saygıdır. Toplum hayatında dengenin sağlanmasıdır.Mücadele, en vahimi olan savaş ise anarşidir, karışıklıktır, kararsızlık ve dengesizliktir.
– Temel hak ve hürriyetlerine sahip olan insanlar işbirliği içinde adaletli bir menfaat dengesi ile gerçek bir barış sağlarlar.
– “Savaş insan tabiatının gerekliliği değildir. Savaş,daima mevcut olmamıştır ve daima mevcut olması da lâzım gelmez. Dünya barışı boş bir hayal değildir.” Alexander Rustow
– Dileğim,savaşı değil,barışı arayan ve onda insanlığın mutluluğunu bulan ve Türkiye gibi barışı savunan bizlerin olduğu bir ülkeye dost gözü ile bakan,değerli,bilgin,diplomat devlet adamlarının ülkeleri yönetmeleri ve insanlığın yararına olan barışa hizmet etmeleridir.