28. Uluslararası Eğitimde Yaratıcı Drama Kongresi ” Çağdaş Drama Derneği tarafından 23-26 Kasım 2017 tarihleri arasında Antalya’da düzenleniyor.
28. Uluslararası Eğitimde Yaratıcı Drama Kongresi’nin resmi dili Türkçe ve İngilizcedir.
KONGRE TEMASI :
Her gün biraz daha globalleşen dünyamızda, dayanışma, demokratik kültür, özgürlük, adalet, eşitlik, saygı gibi anlayışlara daha fazla ihtiyaç duyulmaktadır. Biz tiyatro ve drama insanları bunu başarabilmek için herkes ile dayanışma içinde ve herkese eşit bir noktada olmayı gerektirdiği inancıyla “Adaletli bir Dünya için ÇEMBER” temasını belirledik.
“ÇEMBER” herkesin eşit uzaklıkta olduğu anlayışı ile insanların demokratik tutum ve davranış gelişimi için eşsiz bir fırsat sunmaktadır. Çünkü çember veya çemberler bizlerin adil ve eşit emekleriyle oluşmakta, gayretlerimiz ile büyümekte ve zamanla bütün insanlık ve dünyayı içine almaktadır.
İnsanın doğumu itibariyle gerçekleştirdiği tüm eylemlerde çember biçimleri gözlemlenebilir. Özellikle çocukluk yaşlarında çember genişler ve neredeyse herkesin içinde olduğu büyük bir çember ortaya çıkar. Bununla birlikte, yaşın ilerlemesiyle bireylerin eylem temeline dayanan ve önceye göre farklılıklar barındıran farklı çemberler oluşmaktadır.
Etkinliğimizin gerçekleşeceği medeniyetlerin beşiği Anadolu, kongremizde değineceğimiz ve üzerine tartışacağımız göçler ve kültürlerarası etkileşimler sonucu bu sıfatı almıştır. Kültürlerarası etkileşim başka toplulukların başka toplulukları tanımasıyla gerçekleşir ve kültürlerin harmanlanmasıyla nihayete erer. “Sanat, sırrını bilenler için bir tutam otun altında saklıdır. Bu sırrı bilmeyenler onu bir dağın altında sanırlar.” sözü sanatın doğal güzellikler ile buluştuğu bu coğrafyadan kültürlerarası etkileşim sonucu çıkan ve sanatın her yerde var olduğunu anlatan anonim bir deyiştir.
Dünyanın drama ve tiyatro insanlarından oluşan büyük bir çemberi Antalya’da kurulacak. Tiyatro, drama ve eğitim ilişkisinin irdeleneceği kongremizde, “Adaletli Bir Dünya İçin Çember (Circle for Fair World)” temalı atölyeler ve bildirilere yer vermek üzere;
- Eğitimde yaratıcı drama çemberleri kurma; Okul öncesinden, … lisansüstü eğitime kadar,
- Kültürde ve sanatta yaratıcı drama çemberleri kurma,
- Tiyatro
- Spor eğitiminde drama çemberleri,
- Ait olma, içeride ve dışarıda olma,
- Kültürel etkileşim, göç ve komşuluk,
- Sosyal yaşam politikaları ve insan ilişkileri,
- Çembersiz bir yaşam.
Başlıklı çalışmalarınızı heyecanla bekliyoruz.
Haydi Çembere!
KONGRE ATÖLYELERİ :
Atölyeler, özel bir grubun belirli bir alan üzerinde gelişmek amacıyla bir araya geldikleri yer olarak tanımlanmaktadır. Atölyeler toplam 6 saatlik süre içerisinde değişik drama aktivitelerini kapsayan grup çalışmalarıdır.
Atölyeler; içinde sanatçılar, öğretmenler ve araştırmacılar bulunan multidisipliner bir grup tarafından hazırlanmaktadır. Atölye başvurusunun yeterli olup olmadığına komite karar vermektedir.
- Tamer Levent – ” İyi, Güzel ve Doğruyu Kendimizde Bulma “
- Deniz Devrim Şahin – ” Onuncu Çember “
- Ali Öztürk – ” Renklerin Devinimi “
- Özgür Adam İnanç – ” Yaratıcı Dans Atölyesi “
- Murtaza Aykaç – ” Çocuk Edebiyatında Yaratıcı Drama ile Demokratik Kültüre Yolculuk “
- Tintti Karppinen – ” İnsan Gezegeni için Drama Çemberi “
http://www.dramacongress2017.org/tr/
Kongre tanıtım videosunu aşağıdaki linkten izleyebilirsiniz.