Mimesis Haber / Sumru Yavrucuk tek kişilik komedi oyunu Shirley ile izleyiciyle buluşmaya hazırlanıyor
Oyun, günlük hayatının sıkıcılığı içinde kaybolmuş ve birçok kadın gibi artık hayallerini bile unutmuş olan Shirley Valentine’nin öyküsünü anlatiyor.
Komik ve eğlenceli bir kendini keşfediş hikâyesi olan ‘’Shirley’’ başarılı oyuncu Sumru Yavrucuk’un yorumuyla hayat buluyor.
26 Haziran’da Bodrum Gümüşlük Akademisi’nde gerçekleşecek prömiyerinin ardından 28 Haziran’da Alaçatı’da başlayacak bir yaz turnesi ile seyirciyle buluşmaya hazırlanıyor.
Oyuna Dair
Çekilmez hayatını mizah yoluyla eğlenceli hale getirmeye çalışan 42 yaşındaki Shirley bir zamanlar hayalleri, tutkuları, umutları olan bir kadındır. Toplumun ona yüklediği rollerin hepsini yerine getirmiş; çocuklarını büyütmüş, hayatını kocası ve çocuklarına adamış ancak kimseyi memnun edememiştir. Her günün birbirini tekrar ettiği, gençlik düşlerinden gün be gün daha da uzaklaştığı bu monoton hayatın içinde sıkışıp kalan Shirley, dertlerini, hayallerini, korkularını sadece mutfağın duvarıyla paylaşmaktadır.
Bir gün duvar dışındaki tek arkadaşı Jane ona bir tatil hediye eder. Bu seyahat onun için yalnızca rotası Bodrum’a çevrilmiş bir tatil anısı olarak kalmayacak, ruhunun yeniden dirilip kim olduğunu hatırladığı macera dolu bir yolculuğa dönüşecektir.
Willy Russelll’in Shirley Valentine adlı oyunundan “Shirley” ismiyle Türkçe’ye uyarlanan oyun tüm komedi unsurlarının, müziklerinin, seyirciye yaşattığı keyifli atmosferin yanı sıra potansiyelini mutfağa hapsetmiş bir kadının kendini keşfediş, ve hayatının iplerini yeniden ele alışının hayranlık uyandıran öyküsünü anlatıyor.
Tek kişilik müzikli bir komedi oyunu olan Shirley, ülkemizde başarılı oyuncu Sumru Yavrucuk’un yorumuyla sahneleniyor. Oyundaki şarkılar Selmin Artemiz tarafından seslendiriliyor. Sayısız tiyatro ödülünün sahibi Yavrucuk, Shirley’nin yönetmenliğini de üstlenirken, aynı zamanda oyundaki tüm karakterleri sahnede tek başına canlandırıyor. Tebdil-i Mekân Prodüksiyon Tiyatrosu tarafından sahneye taşınan oyunun çevirisi Evren Ercan, Dekor Tasarımı Nurdan Aliyazıcıoğlu, Işık Tasarımı ise Yakup Çartık tarafından gerçekleştirildi.