Şehir Tiyatroları Ekim Ayında Perdelerini Açıyor

Pinterest LinkedIn Tumblr +

şşİstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları 100. yıl coşkusunu yaşadığı 2014-2015 sezonuna yeni oyunlarla başlıyor. 8 Ekim 2014 Çarşamba günü 5’i yeni 30 oyunla perdelerini açacak olan Şehir Tiyatroları, 2013-2014 sezonundan devam edecek oyunların yanı sıra Çürük Temel, Lillian, Cibali Karakolu, Kerbela, On İki Öfkeli Adam adlı yeni oyunları seyirciyle buluşturacak.

 Ekim ayında sahnelenecek oyunlar ve konuları şöyle;

 ÇÜRÜK TEMEL

Darûlbedayi’nin sahnelediği ilk oyun olan Çürük Temel, Engin Alkan’ın çağdaş yaklaşımıyla 100. yıl anısına yeniden sahnede… Oyun, iflas etmekte olan bir fabrikanın ekseninde bir diğerinin hakkını hiçe sayıp kendi hakkını diğerlerine dayatan uzlaşmaz aile bireylerinin çatışkılarını modern bir tragedya formunda seyirciye sunuyor. Emile Fabre’nin yazdığı, Hüseyin Suat Yalçın’ın uyarlayarak çevirdiği, Sezai Gülşen ve Doğan Yavaş’ın günümüz Türkçesi’ne aktardığı oyunda; Oya Palay, Yeşim Koçak, Mert Tanık, Mustafa Barış Koçkar, Dolunay Pircioğlu, Samet Hafızoğlu, Nurdan Gür rol alıyor. Oyun; 9-18 Ekim 2014 tarihleri arasında Üsküdar Musahipzade Celâl Sahnesi’nde…

LILLIAN

Amerikan Edebiyatı’nın önde gelen ismi Lillian Hellman, usta oyuncu Aliye Uzunatağan yorumuyla sahnede… William Luce’un yazdığı, Orhan Alkaya’nın yönetmenliğini yaptığı Lillian, McCarty döneminin baskıcı fonu önünde yazarın çok renkli kişiliğini bir oyunculuk resitaline dönüştürüyor. Oyun 9-18 Ekim 2014 tarihleri arasında Üsküdar Kerem Yılmazer Sahnesi’nde, 30 Ekim – 1 Kasım 2014 tarihleri arasında ise Gaziosmanpaşa Sahnesi’nde…

CİBALİ KARAKOLU

Türk Tiyatrosu’nun başyapıtlarından biri olan Muammer Karaca’nın Cibali Karakolu, Zihni Göktay ustanın ellerinde yeniden İstanbul seyircisiyle buluşuyor. Cibali Karakolu hali hazırda varlığını koruyan pek çok gerçeğe ışık tutarak geçmişten günümüzü yansıtan eleştirel bir ayna olmayı başarıyor. Öğrenilmiş kadın erkek ilişkileri başta olmak üzere, paranın ilişkilerdeki etkisi, çeşitli kurumlardaki eksikliklerin neden olduğu yetersizlik, toplumsal ve politik yaşama dair eleştirilerle biçimlenen oyun, güldürmek kadar yeniden cevaplanması gereken pek çok soruyu da beraberinde getirmektedir. Henri Keroul ile Albert Barre’den Muammer Karaca’nın uyarladığı, Nedret Denizhan’ın yönettiği oyunda; Berrin Koper, Tarık Şerbetçioğlu, Derya Kurtuluş, Zihni Göktay, Cem Uras, Müge Çiçek, Eylül Soğukçay, Şehnaz Bölen Taftalı, Hülya Arslan, Doğan Altınel, Murat Bavli, Naci Taşdöğen, Cem Karakaya, Tuğçe Açıkgöz, Betül Kızılok Bavli, Müge Çiçek, Deniz Yeşil Mavi, İbrahim Ulutaş, Seza Güneş, Ertan Kılıç, Hüseyin Kefeli, Tuğçe Açıkgöz rol alıyor. Oyun; 8-18 Ekim 2014 tarihleri arasında Kadıköy Haldun Taner Sahnesi’nde, 30 Ekim – 1 Kasım 2014 tarihleri arasında ise Ümraniye Sahnesi’nde…

ON İKİ ÖFKELİ ADAM

Sinema ve sahnede bir klasik olmayı başarmış On İki Öfkeli Adam, Şehir Tiyatroları’nda çağdaş bir rejiyle 100. yılda tekrar seyircinin beğenisine sunuluyor. Şüphelinin suçlu olduğunun genel kabul görüldüğü jüride, bir üye bu karara karşı çıkarsa ne olur? 12 jüri üyesi üzerinden adalet kavramını sorgulayan, Reginald Rose’un yazıp Arif Akkaya’nın yönettiği oyunda; A. Gökmen Altuğ, Mehmet Avdan, Yalçın Avşar, Metin Çoban, Rahmi Elhan, Kutay Kırşehirlioğlu, Gün Koper, Enes Mazak, Yılmaz Meydaneri, Serdar Orçin, Ahmet Özarslan, Ezgi Sümer Yolcu, Burteçin Zoga rol alıyor. Oyun 22 Ekim – 1 Kasım 2014 tarihleri arasında Üsküdar Musahipzade Celâl Sahnesi’nde…

KERBELA

Beş yıldır Devlet Tiyatroları sahnelerinde Ankara seyircisinin ayakta alkışladığı Kerbela, Ayşe Emel Mesci’nin yönetiminde ortak tarihimizi Şehir Tiyatroları oyuncularıyla sahneye taşıyor. İslamiyetin doğusunda var olan insancıl ve demokratik düşüncelerin iktidar mücadelesiyle geçirdiği dönüşümü hikâye eden oyunu Ali Berktay’ın yazdı. Oyunda;Aslı Öngören, Barış Çağatay Çakıroğlu, Bora Seçkin, Burak Davutoğlu, Can Alibeyoğlu, Ceysu Aygen, Çağlar Ozan Aksu, İskender Bağcılar/Hasip Tuz/Buğra Can Ildırışık Emrah Can Yaylı, Emre Narcı, Fahri Kıncır, Fatma İnan, Hüsnü Demiralay, İbrahim Can, İrem Erkaya, Melahat Abbasova, Meriç Benlioğlu, Mert Aykul, Mevlüt Demiryay, Nilay Bağ, Nur Saçbüker, Özgür Atkın, Savaş Barutçu, Şenay Bağ, Şirin Kılavuz, Zeynep Göktay rol alıyor. Oyun, 29 Ekim – 1 Kasım 2014 tarihleri arasında Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde…

İSTANBUL EFENDİSİ

Osmanlı’da Lale Devri’nin sonrasında dönemin baş kadısı İstanbul Efendisi’nin konağında geçen olayları dolantı komedyası üslubuyla ele alan İstanbul Efendisi, Osmanlı’nın kültürel ve etnik çeşitliliğine vurgu yaparak İstanbul folklorundan örnekleri modern bir anlatımla sergilemektedir. Kızına uygun bir damat adayı bulmak için yıldız fallarına bel bağlayan İstanbul Kadısı Savleti Efendi’nin başına gelenlerin müzikal bir anlatımla seyirciyle buluştuğu oyun, 8-11 Ekim 2014 tarihleri arasında Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde, 30 Ekim – 1 Kasım 2014 tarihleri arasında Kağıthane Sadabad Sahnesi’nde… Musahipzade Celâl‘in yazdığı Engin Alkan’ın yönettiği oyunda; Tankut Yıldız, Zafer Kırşan, Volkan Ayhan, Hüseyin Tuncel, Emre Şen, Edip Tepeli, Emrah Özertem, Tuğrul Arsever, Cihan Kurtaran, Serkan Bacak, Murat Üzen, Hamit Erentürk, Berna Adıgüzel, Zeynep Ceren Gedikali, Derya Çetinel, Selin Türkmen, Reyhan Karasu, Çiğdem Gürel, Senem Oluz, Özge Midilli, Murat Güreç, Utku Akıncı, Kayahan Erdem, Gözde İpek Köse, Melisa Demirhan rol alıyor.

KABARE

Kabare (Cabaret), bir kabare aktristi ile Amerikalı bir yazarın kısa ömürlü aşkını ve onları kuşatan büyük toplumsal kaosu anlatıyor. Kült müzikaller sınıfında yer alan Kabare, 1972’de beyaz perdeye aktarıldığında 8 Oscar kazandı ve “Tüm Zamanların En İyi Yüz Filmi” listesine girdi. Joe Masteroff’un yazdığı Yücel Erten’in yönettiği oyunun unutulmaz müziği John Kander imzasını taşıyor. Oyunda; Mert Turak, Senan Kara Tutumluer, Can Başak, Ergun Üğlü, Selma Kutluğ, Hakan Arlı, Nurdan Kalınağa, Mehmet Soner Dinç, Eraslan Sağlam, Ceren Hacımuratoğlu, Pınar Aygün, Deniz Evrenol, Yeşim Mazıcıoğlu, N. Ceren Aktay, Yonca Eğilmezbaş, Mana Alkoy, Arda Alpkıray, Doğan Şirin ve Berk Samur rol alıyor. Oyun, 15-18 Ekim 2014 tarihleri arasında Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde…

VİŞNE BAHÇESİ

Vişne Bahçesi, 19. yüzyıl sonu Rus aristokrasisinin çözülüşüne ve çöküşüne tanıklığa çağırıyor. Aristokrat bir ailenin son fertleri tüm servetlerini tüketmişlerdir. Ellerinde kalan son şey olan vişne bahçesiyle çevrili çiftlikleri ise borçlarından ötürü satılmak üzeredir. Üretmeye ve çalışmaya alışık olmayan bu insanlar; kapılarını sıkıca kapadıkları evlerinde servetlerinin son kırıntılarını tüketirken, dışarıda yaşanan büyük değişim sadece o ünlü vişne bahçelerini değil, eskiden olduğu gibi sürdürebileceklerini sandıkları yaşamlarını da tehdit etmektedir. Rus edebiyatının ve tiyatrosunun önemli ismi Anton Çehov’un yazdığı, Engin Alkan’ın yönettiği oyunda; Hümay Güldağ, Aslı Nimet Altaylar, Berna Adıgüzel, Zafer Kırşan, Engin Alkan, Emre Şen, Hüseyin Tuncel, Işıl Zeynep Tangör, Murat Üzen, Selin Türkmen, Erhan Abir, C. Ahhan Şener, Çağlar Polat, Samet Hafızoğlu, Zeynep Çelik Küreş, Zeynep Ceren Gedikali, Destan Batmaz rol alıyor. Oyun; 22-25 Ekim 2014 tarihleri arasında Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde…

ÇİN KAHVESİ

Çin Kahvesi, New York’ta yaşayan ve orta yaş bunalımıyla boğuşan Harry ve Jake’in hikâyesini anlatıyor. Her iki adamın da yarım kalan hayalleri, kurtulamadıkları geçmişleri vardır. İkisi de hayata karşı öfkeli ve huzursuzdurlar. İçlerinden biri bu döngüyü kıracak ve arkadaşının hayatını çalmak pahasına da olsa özgür benliğine kavuşacaktır. Ira Lewis’in yazdığı, Can Doğan’ın yönettiği oyunda; Aziz Sarvan ve Can Başak rol alıyor. Oyun, 8-11 Ekim 2014 tarihleri arasında Fatih Reşat Nuri Sahnesi’nde…

TÜRKİYE KAYASI “BİR GÖÇ HİKÂYESİ”

Türkiye Kayası “Bir Göç Hikâyesi”, Bulgaristan’dan Türkiye’ye göç etmek zorunda kalan bir ailenin öyküsünü anlatıyor. Geçmişlerini, anılarını ve hayallerini yaşadıkları yerde bırakıp yeni ümitlerle yola çıkan aileyi, Türkiye sınırında kötü bir sürpriz beklemektedir. Fehime Seven’in yazdığı Şükrü Türen’in yönettiği oyunda; Hikmet Körmükçü, Nevzat Çankara, Sevtap Çapan, Selim Can Yalçın, Hakan Yavaş, Kubilay Penbeklioğlu rol alıyor. Oyun, 15-25 Ekim 2014 tarihleri arasında Fatih Reşat Nuri Sahnesi’nde…

ZENGİN MUTFAĞI

Zengin Mutfağı’nda 1970’ler Türkiyesi’nde zengin köşkündeki hizmetlilerin, o yıllardaki toplumsal kavga içinde taraf olup olmama konusunda yaşadıkları olaylar trajikomik bir anlatımla sunuluyor. Ayrıca Epik Tiyatro’nun ülkemizdeki önemli örneklerinden olan oyun, alt sınıf insanlarının yaşamsal ve düşünsel seçimlerini sorguluyor. Vasıf Öngören’in yazdığı Aslı Öngören’in yönettiği oyunda; Murat Garibağaoğlu, Ozan Gözel, Ali Mert Yavuzcan, Selçuk Yüksel, Irmak Örnek rol alıyor. Oyun, 16-18 Ekim 2014 tarihleri arasında Kağıthane Sadabad Sahnesi’nde, 29 Ekim – 1 Kasım 2014 tarihleri arasında Fatih Reşat Nuri Sahnesi’nde…

OCAK

Ocak, 1960’lı yıllarda emekçi bir ailenin ekonomik güçlüklere ve geçim sıkıntısının getirdiği zorluklara rağmen bir arada durma çabasını anlatır. Anne, baba, çocuklar ve büyükanneden oluşan aile bireylerinin her biri farklı karakterlere ve hayallere sahiptir. Tüm sıkışmışlıklarına rağmen birbirlerine duydukları sevgi, diğer tüm yoksunluklarını unutturmaktadır. Sahnede bir yandan aileyi izlerken, diğer yandan 1960’ların İstanbul’unu, hayallerini, müziğini ve radyosunu da hatırlarız. Turgut Özakman’ın yazdığı Yıldırım Fikret Urağ’ın yönettiği oyunda; Aslı İçözü, Hakan Güner, Mahperi Mertoğlu, Cengiz Tangör, Erkan Sever, Mana Alkoy, Mehmet Soner Dinç rol alıyor.Oyun, 9-11 Ekim 2014 tarihleri arasında Gaziosmanpaşa Sahnesi’nde, 30 Ekim – 1 Kasım 2014 tarihleri arasında Üsküdar Kerem Yılmazer Sahnesi’nde…

ÖLÜ ADAMIN CEP TELEFONU

Cep telefonunuz siz bu dünyadan ayrıldığınızda başkalarının eline geçerse yaşamaya devam edebilir misiniz? Cep telefonunuz yaşadığınız süre içinde tüm hayatınızı kontrol etmeye başlamışsa, kendi varlığınızı gerçekten ispat edebilir misiniz? Ya da siz öldükten sonra tüm kontrolü başkası ele geçirirse, kim ve ne olduğunuzu nasıl kanıtlayabilirsiniz, sorularına yanıt arıyor. Daha da vahim olanı, bir makine tüm hayatınızı kontrol altına alırsa ondan nasıl kurtulabilirsiniz? Tüm bu sorulara yanıt arayan, Sarah Ruhl’un yazdığı Arda Aydın’ın yönettiği oyun, 16-18 Ekim 2014 tarihleri arasında Gaziosmanpaşa Sahnesi’nde… Oyunda; Nergis Çorakçı, Yeliz Gerçek, Arda Aydın, Pelin Budak, Nurseli Tırışkan rol alıyor.

SİRKE TADINDA BÖĞÜRTLEN REÇELİ

Sirke Tadında Böğürtlen Reçeli’ndeülkenin birinde yaşanan siyasal ve toplumsal değişimler, evlilikleri boyunca bu sürece şahitlik ederek ölümle şakalaşan yaşlı bir çiftin ilişkisi ekseninde mizahi bir dille aktarılıyor. Kendini değiştirmeyi akıl edemezken dünyanın düzenini değiştirmeye çalışan ve eşiklerde kalmanın sancısını yaşayan bir adamın baskılar karşısındaki tavrı hicvediliyor. Kahramanlarımız için hayat tıpkı sirke tadında böğürtlen reçeli gibi… Biraz acı, biraz buruk ama bazen de tatlı… A. Kadir Bozkurt’un yazdığı Zuhal Ergen’in yönettiği oyunda; Mert Tanık ve Bensu Orhunöz rol alıyor. Oyun; 23-25 Ekim 2014 tarihleri arasında Gaziosmanpaşa Sahnesi’nde…

YOLCU

Yolcu adlı oyunda olay, 1921 yılında, Kurtuluş Savaşı’nın yoğun biçimde sürdüğü günlerde, Anadolu’nun ücra bir köşesindeki tren istasyonunda geçmektedir. Kar ve buzla kaplı istasyonda çok seyrek duran trenler artık hiç durmadan yollarına devam etmektedir. İstasyon şefi, karısı ve makasçı, devrilen telgraf direğiyle birlikte tamamen dış dünya ile bağlantılarını kaybetmişler ve kendi yalnızlıkları içinde birbirleriyle de iletişimlerini koparmışlardır. İstasyona gelen “Atlı” onlara hem dış dünyadan haber hem de umut getirir. Hatta yaşama yeniden bakmalarını sağlayan bir ”kurtuluş”… Nazım Hikmet’in yazdığı Yıldırım Fikret Urağ’ın yönettiği oyunda; Bahtiyar Engin, Gün Koper, Mehmet Avdan, Aslıhan Kandemir rol alıyor. Oyun 9-11 Ekim 2014 tarihleri arasında Kağıthane Sadabad Sahnesi’nde…

ATEŞLI SABIR (POSTACI)

Ateşli Sabır (Postacı), Şilili ozan Pablo Neruda’nın, Kara Ada’da (Isla Negra) yaşadığı günlerden bir kesiti anlatıyor. Neruda ile postacı Mario, Mario’nun sevgilisi (sonra karısı) Beatriz ve Beatriz’in annesi Rosa arasında yaşanan öykü, seyirciyi şiir, aşk, sürgün, doğa, özlem, sınıf kavgası ve faşizm gibi kavramlarla buluştururken, Şili’de Allende’nin iktidar olması, Neruda’ya Nobel Edebiyat Ödülü verilmesi ve faşist Pinochet darbesi gibi tarihsel olaylara da tanıklık ediyor. 1994’te “Il Postino / Postacı” adıyla sinemaya da uyarlanan “Ateşli Sabır” beş dalda Oscar adayı oldu ve “En İyi Sinema Müziği” dalında Oscar’la buluştu. Antonio Skármeta’nın yazdığı Ragıp Yavuz’un yönettiği oyunda; Levent Öktem, Mert Turak, Ayşegül İşsever, Derya Çetinel, Hamit Erentürk, Cihan Kurtaran, Derya Yıldırım, Derya Keykubat rol alıyor. Oyun, 23-25 Ekim 2014 tarihleri arasında Kağıthane Sadabad Sahnesi’nde…

VAKTİ GELDİ

Vakti Geldi…  Üç  eski  okul arkadaşı; bir iş adamı, bir bürokrat ve bir profesör… Yıllar önce yaşanan ve üzerine  sünger çekilen bir olay… Tam da her şeyin yolunda  gittiğini düşündükleri sırada bir karabasan gibi üzerlerine çökmüştür. Aile düzenleri, siyasi, ekonomik ve akademik gelecekleri hatta tüm yaşamları onları buluşturan bir kız yüzünden tehdit altındadır. Yüzleşme vakti gelmiştir. İlginç ve sürpriz gelişmelere gebe hesaplaşmalar başlar. Gökhan Eraslan’ın yazdığı Naşit Özcan’ın yönettiği oyunda; Orhan Hızlı, Ali Karagöz, Yeşim Koçak, Selçuk Soğukçay rol alıyor. Oyun, 22-25 Ekim 2014 tarihleri arasında Kadıköy Haldun Taner Sahnesi’nde…

SHAKESPEARE

Shakespeare’de Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nde kendi düş dünyalarından yaşamı yorumlayan hastalarla, onları anlamaya çalışan iç çelişkiler içindeki hekimler, sistemin eksikliğinden yararlanan personelin ilişkileriyle süre giden yaşantı, yeni bir hastanın aralarına katılmasıyla değişime uğrar. Her biri tanınmış bir kişiliği temsil eden hastalar ile hastane çalışanları giderek Shakespeare ve “Romeo ile Juliet” oyunu etrafında yaşama bakmaya başlarlar. Farklı gezegenlerden geldiğini düşünenler; Sarah Bernhardt, Stalin gibi tarihsel, sanatsal kimlikler, bölünmüş kişilik yaşayanlar, konumuna, yaşam biçimine yabancılaşan çalışanların biçimlediği Shakespeare, 19. yüzyılın sonundan günümüze dünya tarihinde yaşanan konuları paylaşıyor. İyiliğin, güzelliğin, ortak düşler kurmanın insanlığın kurtarıcısı olduğu düşüncesini işleyen “Shakespeare”, komedyanın anlatım olanaklarından yararlanarak insanlığın sorunlarına dikkat çekiyor. Elçin’in yazdığı Melahat Abbasova’nın yönettiği oyunda; Sezai Aydın, Selma Kutluğ, Ertuğrul Postoğlu, Murat Coşkuner, Ezgim Kılınç, Elçin Atamgüç, Nevzat Çankara ve Özgür Dağ rol alıyor. Oyun, 29 Ekim – 1 Kasım 2014 tarihleri arasında Kadıköy Haldun Taner Sahnesi’nde…

HIDRELLEZ

Hıdrellez, Meriç nehri kıyısında yaşayan coşkulu “Romanlar”dan hüzünlü bir aşk öyküsü… Firuze Engin’in yazdığı Ali Yaylı’nın yönettiği “Hıdrellez”, ruhu ne kadar özgür olursa olsun, sevdiğinin gönlünde tutuklu kalan genç bir kızın çaresizliğini ve yalnızlığını konu alırken, bir dönemin siyasi acılarına da tanıklık ediyor. Kanı kaynatan aksak ritimleri ve özgün müzikleriyle dikkat çeken oyunda; Melahat Abbasova, Engin Akpınar, Melike Altınbaran, Ceysu Aygen, Şenay Bağ, Radife Baltaoğlu, Esra Ülger, Gürol Güngör, Fahri Kıncır, Elçin Atamgüç, Emrah Can Yaylı, Elyesa Çağlar Evkaya, Ozan Tura, Merve Keleş, Özgür Dağ, Hüsnü Demiralay, Vildan Türkbaş rol alıyor. Oyun 9 – 18 Ekim 2014 tarihleri arasında Ümraniye Sahnesi’nde…

PARA

Para, 2012-2013 sezonu sonunda Necip Fazıl Kısakürek’in ölümünün 30. yılı vesilesiyle özel bir gösterimle seyirciyle buluştu. Necip Fazıl Kısakürek’in öne çıkan oyunlarından olan “Para”, paranın belirlediği toplumsal yaşamın çürümüşlüğünün bireylere ve bir aileye yansıyan yanını ele alıyor. Savaş, vurgun, insanı hiçe sayan ekonomik ilişkiler ve bankalar, toplumsal çözülmeye hizmet eden siyaset, birbirine güven duymayan bireylerin sistemden gelen güçlerini birbirine karşı kullanmaları oyunun olay örgüsünü oluştururken, “insanlık değerleri” tartışmaya sunuluyor. Engin Gürmen’in yönettiği oyunda; Aziz Sarvan, Cem Uras, Doğan Altınel, Nurdan Gür, Aslı Aybars, Ayşe Sema Keçik Karabel, Oğuzboy Vedat Şahin, Zeki Yıldırım, Alev Oraloğlu, Deniz Yeşil Mavi, Ali Mert Yavuzcan, Seza Güneş, Engin Gürmen rol alıyor. Oyun, 23-25 Ekim 2014 tarihleri arasında Ümraniye Sahnesi’nde…

ÇOCUK OYUNLARI

ISLIK SEVER MAX (5+ Yaş)

Bir çocuk düşünün, ailesi onunla oyun oynamıyor. Koşması, resim yapması, ses çıkarması yasak. Herkesin hor gördüğü, kimsenin anlamadığı bu çocuğun hayatında bir gün bir mucize gerçekleşir. Diş boşluğundan çıkan muazzam bir ıslık, küçük Maximillian hayatında bir dönüm noktası olacaktır. Volker Ludwig ve Carsten Krüger’in yazdığı Kubilay Penbeklioğlu’nun yönettiği oyunda; Emrah Can Yaylı, Zeynep Çelik Küreş/Ceylan Çete, İrem Erkaya, Nurdan Kalınağa, Ozan Tura, Özgür Dağ, Tankut Yıldız rol alıyor. Oyun, 19 Ekim – 2 Kasım 2014 tarihlerinde Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde…

KEDİ İLE PALYAÇO  (3+ Yaş)

Erhan Özçelik’in yazıp yönettiği Kedi ile Palyaço’da dostluğun önemi kedisini kaybeden bir palyaço ile sahibini arayan bir kedinin eğlenceli ilişkileri ekseninde aktarılıyor. Oyunda; Pınar Demiral, Okan Patırer rol alıyor. Oyun, 19-26 Ekim – 2 Kasım 2014 tarihlerinde Fatih Reşat Nuri Sahnesi’nde…

PİTİ (3+ Yaş)

Okan Karaca’nın yazıp yönettiği Piti oyununda,annesini kaybetmiş bir kaz yavrusu olan Piti, daha yumurtadayken üç kardeşin bahçesine yuvarlanır. Yumurta çatlar, içinden Piti çıkar. Üç kardeş Piti’yi çok severler ve ona annesini bulması için yardım etmeye karar verirler. Fakat Muhteşem Kurt peşinde olduğu uçurtmayı ele geçirebilmek için Piti’yi kaçırır. Oyunda; Şenay Bağ, Pınar Aygün, Engin Akpınar, Okan Karaca, Ceren Hacımuratoğlu rol alıyor. Oyun, 19-26 Ekim – 2 Kasım 2014 tarihlerinde Gaziosmanpaşa Sahnesi’nde…

HARİKALAR MUTFAĞI (7 + Yaş)

Haluk Işık ve Ege Işık’ın yazdığı Uğur Arda Aydın’ın yönettiği Harikalar Mutfağı’nda Papatya Sokağı’nda lokantaları olan iki aşçı Gümüşkepçe ve Kırıkçatal’ın yemek pişirme macerası anlatılıyor. Oyunun önemli kahramanları, kedi Yorgunpençe, fare Kazmadiş ve bayan Gülücük’tür. Oyunda ustalığın, bir işi yaparken gösterilen özen, sevgi ve dikkatle ortaya çıkabileceği düşüncesi işleniyor. Özgür Dereli, Ertan Kılıç, Güzin Alkan, Gözde İpek Köse, Nilay Bağ’ınrol aldığı oyun, 19-26 Ekim – 2 Kasım 2014 tarihlerinde Kağıthane Sadabad Sahnesi’nde…

DAMLALARIN DANSI  (5+ Yaş)

Sema Ergenekon-Gökhan Aktemur’un yazdığı Cengiz Özek’in yönettiği Damlaların Dansı’nda; doğadaki en güzel canlılardan biri olan Nadide Çiçek solmak üzeredir. Su Damlaları ise ona yardım edebilmek için yeraltından yola çıkarlar. Ancak Nadide Çiçek’e ulaşmak hiç de kolay olmayacaktır. Suyun oluşum evrelerinin bir serüven hikâyesiyle canlandırıldığı oyunda “yardımlaşma, dayanışma ve ortaklık” duygusu vurgulanıyor. Oyunda; Nihat Alpteki, Hülya Arslan, Volkan Ayhan, Seza Güneş, Nurdan Gür, Çağrı Hün, Emre Şen rol alıyor. Oyun, 19-26 Ekim – 2 Kasım 2014 tarihlerinde Kadıköy Haldun Taner Sahnesi’nde…

PIRTLATAN BAL   (7+ Yaş)

Türk ve Dünya Edebiyatı’nın önemli isimlerinden Aziz Nesin’in yazdığı Pırtlatan Bal, çocuk klasikleri arasında hâlâ vazgeçilmez bir yerde duruyor. Hastalanan torununa bal bulabilmek için uğraşan Nine’nin çaldığı tüm kapılar yüzüne kapanmıştır. Yoksullara faizle borç veren Paracı’nın uşağı Şakşak’la Nine pazarda karşılaşırlar. Şakşak, cimri efendisinden korktuğu için Nine’ye bal vermez. Bir de üstüne onunla alay etmeye başlayınca, Nine “Her kim bu baldan yerse pırt pırt pırtlasın” diye bir dilekte bulunur. Yoksulları görmezden gelip bencillik edenlerin başına neler geldiğini, Yönetmen Haşmet Zeybek’in köy seyirlik motiflerle sahneye aktardığı bu masalda izleyeceğiz. Oyunda; Mert Aykul, Nur Saçbüker Otan, M. Soner Dinç, Derya Keykubat, Serkan Bacak, Şeyda Arslan, Hamit Erentürk, Mana Alkoy, Zeynep Göktay Dilbaz, Cihan Kurtaran, Murat Güreç, Murat Üzen rol alıyor. Oyun 26 Ekim – 2 Kasım 2014 tarihlerinde Üsküdar Musahipzade Celâl Sahnesi’nde…

BOYA BENEK  (3-6 Yaş)

Gökçe Okay Delagrange’nin yazdığı Ece Okay’ın yönettiği Boya Benek’tekendi yaptığı resim ve heykellerle dolu atölyesinde bir türlü kedisini bulamayan bir kızın hikâyesi anlatılıyor. Çocuklar, sahnedeki oyuncuyla diyalog kurarak ve birlikte müzik yaparak aktif olarak oyuna katılabiliyor ve fuayede kendilerini bekleyen kâğıt ve boyalarla oyun sonrasında resim çizebiliyorlar. Oyunda; Ayşem Yağmur Ulusoy, Mana Alkoy, Neşe Ceren Aktay rol alıyor. Oyun 19-26 Ekim – 2 Kasım 2014 tarihlerinde Üsküdar Kerem Yılmazer Sahnesi’nde…

ÇİÇEK PRENSES  (7+ Yaş)

Hasan Erkek’in yazdığı Ece Okay’ın yönettiği Çiçek Prenses’te bir arada yaşayan mahalleliler birlikte bir hikâyeyi canlandırır. Bu hikâyenin geçtiği, her yanı çiçek tarlalarıyla kaplı Çiçek Ülkesi’nde, bütün çiçekler birdenbire kurumaya başlamıştır. Tek çözüm Devler Ülkesi’nden yeni tohumlar getirmektir. Çiçek Ülkesi’nin yaşlı kralı bunu yapacak bir oğlu olmadığı için üzgündür. Bu zorlu görevi başarabileceğine inanan kızı Çiçek Prenses, tohumları aramak için çıktığı yolculukta, pek çok macera yaşayacak ve öğrendikleri hem Çiçek Ülkesi’nde hem de mahallede pek çok şeyi değiştirecektir. Oyunda; Elçin Atamgüç/Fatma İnan, Yalçın Avşar, Nevzat Çankara, Nazan Yatgın, Irmak Örnek, Ozan Gözel, Berk Samur, Senem Oluz rol alıyor. Oyun 19-26 Ekim – 2 Kasım 2014 tarihlerinde Ümraniye Sahnesi’nde…

KARAGÖZ BALIKÇI (7+ Yaş)

Özgür Atkın-Ceren Hacımuratoğlu’nun yazdığı Özgür Atkın’ın yönettiği Karagöz Balıkçı’da; Hacivat, işsiz Karagöz’e balık tutması aklını verir. Kendi yaptığı sandalla denize açılan Karagöz, türlü türlü deniz canlıları ile karşılaşır. Bu karşılaşmaların gölge perdesinde eğlenceli ve fantastik bir şekilde anlatıldığı “Karagöz Balıkçı”, Geleneksel Karagöz’ün klasik oyunlarından biri olan “Balık” oyunu temel alınarak; dildeki komiğin görsel karşılıklarıyla yeniden yazıldı. “Karagöz Balıkçı”, 7’den 77’ye tüm izleyicileri kendi öz tiyatromuzun temeli ile tanıştırmak için yola çıkıyor. Oyunda; Can Alibeyoğlu/Destan Batmaz/Özgür Atkın/Uğur Dilbaz rol alıyor. Oyun, 16-23-30 Ekim 2014 tarihlerinde Gaziosmanpaşa Ferih Egemen Çocuk Tiyatrosu Sahnesi’nde…

ÜÇ KARDEŞ VE MUHTEŞEM KURT  (3+ Yaş)

Okan Karaca’nın yazıp yönettiği Üç Kardeş ve Muhteşem Kurt, çocuk seyirci için oldukça eğlenceli bir el kuklası oyunu. Oyun, üç afacan kardeşin, yaramazlıklarını ve herkesin korktuğu Muhteşem Kurt ile tanışıp arkadaş olmalarını, mümkün olduğunca yalın biçimde, çocukların gözünden anlatıyor. Oyunda; Okan Karaca / Okan Patırer, Betül Kızılok / Pınar Aygün’ün rol aldığı oyun, 16-23-30 Ekim 2014 tarihlerinde Kağıthane Küçük Kemal Çocuk Tiyatrosu Sahnesi’nde…

İyi seyirler…

Paylaş.

Yanıtla