Bursa Baro Tiyatrosu 10′uncu yılında, Arthur Miller’ın ‘Cadı Kazanı’ adlı oyununu sahneledi. Uğur Mumcu Sahnesi’nde oynanan oyun sonrası izleyicilere hitap eden Bursa Barosu Başkanı Avukat Ekrem Demiröz, “Şuan hükümetin gündeminde tiyatroları kapatmak var. Tiyatro, düşünmeye ve sorgulamaya zorluyor, oysa hükümet biat eden bir nesil amaçlıyorlar. Bu bakımdan bu girişimlerine şaşmamak gerek. Ama hükümet kapatsa da bu ülkenin aydın insanları sanatına tiyatrosuna sahip çıkacaktır. Bursa Barosunun 10 yıldır tiyatrosu var.” dedi.
Yönetmen İzzet Boğa ise “Bu yıl John Proctor’ın ve Salem kasabasının hikayesini anlatmak istedik. İncil’e sıkıca bağlı yasalarla yönetilen bir yerde vali, yargıç ve papazların inanç ve doğrularıyla Salem’lilerin duygu ve düşüncelerini, olaylar karşısında takındıkları tutumları anlatıp, buna tanık olan seyircimizin kendi inanç ve doğrularını, bugün yaşadığımız dünyayı, olup biten olayları düşünmek, sorgulamak ve değerlendirmek ihtiyacı hissetmesini istedik.” diye konuştu.
Bursa Baro Tiyatrosu, yirmi üç kişilik oyuncu kadrosu ve ışık tasarımında Rahmi Özan, ses ve efektte Ertuğ Bayraktar, dekor kostüm tasarımında Merve Ergenoğlu, dekor uygulamada Ömer Arıkan, kostüm realizasyonda İnci Kutgün ve Aslıhan Pekün, aksesuarda Betül Oktay’ın görev aldığı, asistan Günfer Erel ile İzzet Boğa’nın yönettiği oyun 28-29 Aralık’ta Nazım Hikmet Sahnesi’nde yeniden izleyici karşısına çıkacak.
1950 de senatör McCarthy’nin elindeki kağıdı sallayarak “ABD Dışişleri Bakanlığı’na sızmış komünistler olduğunu” iddia etmesi üzerine, birçok bilim insanı, yazar ve oyuncu imzasız ihbar mektuplarına dayanılarak tutuklanmıştı. Suçlananlardan biri olan Arthur Miller, 1692 yılında Salem kasabasında yaşanan ve cadı olduğu iddiası ile tutuklanıp asılan yüzlerce insanın mahkeme zabıtlarından yola çıkarak bu oyunu yazdı.