Panel: “Drama-Dans-Devinim”27 Nisan 2013 tarihinde düzenlenen “Drama-Dans-Devinim” başlıklı paneli Dr. Tülay Üstündağ yönetti. BAG genel sekreteri Ute Handwerg, BAG olarak 60 yıldır var olduklarını ve 30 yıldır Çağdaş Drama Derneği ile birlikteliklerinin devam ettiğini söyledi. Ortak projelerde birlikte çalışma isteklerini diler getirdi. Almanya’dan Friederike Lampert “Avrupa’da Dansın Tarihi” ile ilgili bilgilerini paylaştı. İtalya’dan Roberta Secchi, Türkiye ve İtalya’nın drama alanındaki ortak ve farklı yönlerinden bahsetti. Panelin ardından Prof. Dr. Nöck Gail Almanya’da özellikle göçmen çocuklarla yapılan sirk çalışmalarıyla ilgili bir sunum yaptı.
İlk Adım Atölyeleri Seminer kapsamında düzenlenen ilk Adım atölyelerinde Hülya Gök; “Müze ve Tarih Eğitiminde Bir Yöntem Olarak Yaratıcı Drama” , Berrak Esen; “Dansın Elementleri”, Feride Kukul; “Yaratıcı Drama ile Tanışma” ve Ceyhan Özer; “Plastik Sanatlarda Temel Kavramlar”konu başlıklarıyla atölyeler yürüttüler.
Seminer, KTÜ Fatih Eğitim Fakültesi Mahmut Goloğlu Kültür Merkezi’nde yapılan ve her atölyenin kendi küçük gösterilerini sunduğu halka açık olan kapanış programı ile sona erdi. Kapanış programında konuşma yapan Çağdaş Drama Derneği Genel Başkan Yardımcısı Ö. Özlem Gökbulut, Çağdaş Drama Derneği tarafından düzenlenen bir seminerin daha sona erdiğini, fakat her sonun yerini bir başlangıca bıraktığını belirterek, 23. Uluslararası Eğitimde Yaratıcı Drama Semineri’nin Kasım 2013’te “Kadın Olmak” teması ile gerçekleştirileceğini söyledi.
Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen katılımcılar, alanlarında uzman yerli ve yabancı liderler ile dans ve devinim odaklı atölye çalışmalarının bedeni etkin kullanma, dans ve koreografi konularında pek çok deneyim kazandıklarını belirttiler. Kapanış programı, katılımcıların sahnede büyük bir coşkuyla horon oynamaları ile sona erdi.
Seminerde emeği geçen Trabzon Temsilciliğimize, enerjileri bitmek bilmeyen tüm gönüllülere, raportörlere, çevirmenlere, atölye sorumlularına ve tüm liderlere çok teşekkürler.