Bu yıl 14’üncüsü düzenlenecek Devlet Tiyatroları – Sabancı Uluslararası Adana Tiyatro Festivali yarın İtalyan ekip Studio Festi’nin tarihi Taşköprü üzerinde yapacağı ”Büyülü Düşlerin Dünyası” gösterisi ile başlayacak.
AA muhabirinin derlediği bilgiye göre, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Devlet Tiyatroları ile Sabancı Vakfı işbirliğiyle Adana’da her yıl düzenlenen tiyatro festivali, kentte büyük bir hareketlilik yaşanmasına vesile oluyor.
Hazırlıkları aylar öncesinden başlayan ve sanatseverlerle buluşmasına çok az bir süre kalan festival, 27 Mart Dünya Tiyatro Günü’nde başlayacak olmasıyla da ayrı bir anlam taşıyor. Festival ayrıca Devlet Tiyatroları’nın festival sezonunun başlangıcı olma özelliği de taşırken, etkinlik her yıl büyük ilgiyle takip ediliyor. Geçen yıl 58 bin 404 seyirciye ulaşan Devlet Tiyatroları – Sabancı Uluslararası Adana Tiyatro Festivali, 14. yılında da bu rakamı geçmeyi hedefliyor.
Festival yarın İtalyan ekip Studio Festi’nin tarihi Taşköprü üzerinde yapacağı ”Büyülü Düşlerin Dünyası” gösterisi ile başlayacak. Grup ”gösterileriyle seyredenleri büyülemeyi ve Seyhan Nehri’nin Taşköprü ile taçlanan bereketi ile bütünleşip, geceyi gündüz yapmayı” hedefliyor. Çeşitli ışık ve gösterilerinin de yer aldığı gösteri Seyhan Nehri’nin Tarihi Taşköprü’yü gören her iki yakasından da izlenebilecek.
Adana Devlet Tiyatrosu (ADT) Müdürü Fırat Demirağ, AA muhabirine yaptığı açıklamada, festivalle ilgili hazırlıkların artık bitme noktasına geldiğini belirterek, Studio Festi grubunun da son provalarını yaptığını söyledi.
Etkinliklere yoğun bir ilgi olmasını beklediklerini anlatan Demirağ, festival süresince 17 yerli, İtalya, Hollanda, Belçika, İspanya ve Çin’den olmak üzerede 5 yabancı grubun sahne alacağını söyledi.
Festival Programı
Studio Festi’nin açılışını yapacağı festival kapsamında Ankara Devlet Tiyatrosu ”Elma hırsızları”, ”Soğuk Bir Berlin Gecesi”, ”Sırça Kümes”, ”Kontrabas”, ”Sinek Kadar Kocam Olsun Başımda Bulunsun”, İstanbul Devlet Tiyatrosu ”Sidikli Kasabası”, ”Kırmızı”, Bursa Devlet Tiyatrosu ”Tek Kişilik Yaşam”, Sadri Alışık Tiyatrosu ”Keşanlı Ali Destanı”, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları ”Şark Dişçisi”, Şaman Dans Tiyatrosu ”İstanbul”, Dostlar Tiyatrosu ”Ben Bertold Brecht” Duru Tiyatro ”Sondan Sonra”, Aysa Prodüksiyon Tiyatrosu ”Düğün”, Altıdan Sonra Tiyatro Topluluğu ”444”, 0,2 Tiyatro Topluluğu ”Limonata”, Ve Diğer Şeyler Tiyatro Topluluğu ”Yüzyılın Aşkı” adlı oyunlarla sanatseverlerle buluşacak.
Ayrıca, Belçika’dan Chaliwate Tiyatrosu ”Josephina”, İspanya’dan Kulunka Tiyatrosu ”Andre ve Dorine”, Çin Çocuk Operası da ”Küçük Kırmızı Çiçekler” ile seyirciyle buluşacak.
Festival 29 Nisan’da Hollanda’dan Close Act’ın ‘Pi Leau” gösterisi ile tamamlanacak.