Çocuk oyunları ve romanlarıyla yakından tanıdığımız Ahmet Önel’den, çocuklar kadar yetişkinlerin de okumaktan büyük zevk alacakları yepyeni bir roman “Düş Hırsızının Çırağı” Elma Yayınevi’nden yayınlandı.
“Uyandığımızda yarım yamalak hatırlasak da yüzümüzü güldüren, şaşırtan, heyecanlandıran düşlerimizi yitirsek, hayat ne kadar tatsız olurdu değil mi?
Tozlu şehrin sakinlerinin, yakın zamana kadar sıklıkla gördükleri güzelim düşlerinin yerinde yeller esiyordu artık. Düşlerini çaldırdıklarından öylesine emindiler ki! Sonunda düşlerini kötü niyetli birine kaptırdıkları konusunda anlaştılar ve soluğu amansız dedektifler Fındıkkıran ve Atom’un bürosunda aldılar. Aldılar almasına ya, Fındıkkıran’ı bir düş hırsızının varlığına inandırmak kolay olmayacaktı.
Tozlu şehre bu tuhaf olayın yaşandığı günlerde ayak basan Kiraz ise kısa sürede, bu şehirdeki tek tuhaflığın kaybolan düşler olmadığını fark edecekti. İnsanların olduğu kadar, dükkanların isimleri de bir acayipti bu şehirde: Mmmm Pastanesi, Derdeçare, Çetinceviz, Bayan Lüle, Bay Telaş, Doktor Kuzukulak… Ve tabii ki, olayların akışı ve çözümlenişi de öyle olacaktı…”
Ahmet Önel: Üniversiteyi Ankara’da, Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde okudu. Çocukları o kadar çok seviyordu ki, onlar için bir şeyler yapmak istedi. Üniversiteyi bitirir bitirmez, arkadaşlarıyla Ankara Çocuk Tiyatrosu’nu kurdu. Becerikli Kanguru, Alacalı Şemsiye, Mızıkçı, Ay Masal Vay Masal, Sayım Suyum Yok, Şarkıyla Sallanan Salıncak, Pembe Treni Kim Durdursun, Üç Şekerli Oyun, Ezgimizi Kim Çaldı, Uçmak Özgürlüktür oyunlarıyla çocukların kalbinde taht kurdu. Çaylaklar, Kaşif-i Eyvah Nadir Efendi, Sevgili Tiyatro, Aklı Havada, Hoşça Kal İstanbul… yetişkinler için yazdığı oyunlarından yalnızca birkaçı.
Ahmet Önel, çocuklar için öykü ve romanlar da yazdı. Sevgili Günlük Öykü Anlatıyor, Çıplak Zebra, Dikkat Maymun Çıkabilir, Tavşan Adası’nın Sihirbazı, Sahi mi Susam adlı kitapları ilk akla gelenler arasında.