Mimesis Haber – Motif Vakfı ile İstanbul Kültür Üniversitesi işbirliğinde, 16-17 Eylül 2011 tarihlerinde İstanbul Kültür Üniversitesi’nde, “Türk Halk Biliminin 100. Yılına Doğru Bir Durum Tespiti: Türk Halk Bilimi Çalışmaları Kurultayı” gerçekleştiriliyor.
Motif Halk Bilim Sempozyumları kapsamında gerçekleştirilen “Türk Halkbilimi Araştırma Eğilimlerinde Yöntemler, Kuramlar, Tespitler ve Öneriler” konu başlıklı kurultayın amacı, “Türk Halkbilimi alanına yönelen 100 yıllık entelektüel ilgi ve bilginin tespit edilmesi ve yeni yüzyılda hedeflerin ve yöntemlerin belirlenip tartışılarak yaygınlaştırılması” olarak tarif ediliyor.
Kurultayda tartışılacak başlıklar ise şöyle: 1- Anonim Halk Edebiyatı, 2- Epik Destan Araştırmaları, 3- Masal Araştırmaları, 4- Seyirlik Türler, 5- Halk Oyunları, 6- Maddi Kültür, 7- Halk Mimarisi ve Halk Sanatları, 8- Giyim-Kuşam, 9- Âşık Edebiyatı Çalışmaları, 10- Halk Hikâyesi Araştırmaları, 11- Dini-Tasavvufi Halk Edebiyatı, 12- Mitoloji Çalışmaları, 13- Fıkra Çalışmaları, 14- Geçiş Dönemleri, 15- Halk İnançları, 16- Halk Müziği ve 17- Efsane ve Memorat Araştırmaları
Kurultay programı kapsamında, 17 Eylül Cumartesi günü, 16.30- 17.40 saatleri arasında halk oyunlarıyla ilgili de bir oturum düzenleniyor. Prof. Dr. Fikret Değerli ve Prof. Dr. Ali Duymaz’ın başkanlığını yaptığı oturumun konuşmacısı Doç. Dr. Türker Eroğlu; tartışmacıları ise Doç. Dr. Kamile Akgül, Doç. Dr. Serpil Mürtezaoğlu, Öğr. Gör. Ahmet Turan Demirbağ ve Öğr. Gör. Yılmaz Kılınç.
Ayrıntılı bilgi ve program için bkz. http://www.motifsempozyum.com
Berna Kurt / MİMESİS