Gazanfer Özcan’ın Tiyatrosu Borsaya Açılıyor

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Usta tiyatrocu Gazanfer Özcan’ın ölümünden sonra perdelerin kapatan Mecidiyeköy Efe Sanatevi’ndeki tiyatrosunu, amatör oyunculuk yapan iki borsacı satın aldı. Be Finans’ın ortağı olan Taylan Güner ve Emre Coşkun, dekorasyonunu yeniledikleri ve 17 Şubat’ta ‘perde’ diyecekleri tiyatroyu bir yıl içinde borsaya açacaklar. Güner ve Coşkun, tiyatro hissesini, kâr amacı gütmeyen ve sanata destek olmak isteyen kişilerin alacağını söyleyerek, ‘Gönül Ülkü-Gazanfer Özcan Tiyatrosu’nu yerinde yaşatacaklarını dile getirdiler.

Salonun adı değişir endişesiyle mülk sahibinin iki yıldır Yıldız Kenter, Levent Kırca, Abdullah Şahin gibi tiyatro ustalarına salonu kiraya vermediğini belirten Güner, “Sabah 9.00 ile öğleden sonra 15.00 arası borsa ile, daha sonra tiyatroyla ilgileniyorduk. Aradığımız tiyatroyu bulduk. Ustanın adını yaşatacağız. 2 yıldır kimsenin gelip almadığı eski fotoğraf, kostüm ve özel yazılarını köşede sergileyeceğiz” dedi.

17 Şubat’ta perdelerini açacak tiyatro, aynı gece Gazanfer Özcan’ı anma gecesine ev sahipliği yapacak. Özcan’ın kendi sesiyle yer alacağı gecede, onu sevenler de hazır bulunacak. / Bülent İpek 

HaberTürk

 

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.