Batman’da Kültür Etkinlikleri Yıla Yayılıyor

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Batman Belediyesi bünyesinde açılan 4 halkevinde başlatılan kültür, sanat ve meslek edindirme kursları büyük ilgi görüyor. Belediye festivale sıkıştırmak yerine etkinlikleri yıla yaymayı amaçlıyor.

Batman Belediyesi’ne bağlı açılan 4 halkevinde kültür, sanat ve meslek edindirme kursları devam ediyor. Halk evlerini Belediye Kültür İşleri Müdürü Ali Sarıpınar ile birlikte denetleyen Belediye Başkan Yardımcısı Gülistan Akel, halk evlerinde sürdürülen bu çalışmaların belli bir olgunluk düzeyine ulaştığını söyledi. Ahmet Kaya, Mehmet Sincar, Edip Solmaz ve Musa Anter halkevlerini ziyaret eden Başkan Yardımcısı Akel, kültür ve sanat çalışmalarına her zamankinden daha çok önem verdiklerini belirterek, “Yeni bir toplum yaratmanın ve bu toplumun sağlıklı bir topluma evirilmesinin temel şartlarından biri, kültürüyle kendini ifade etmesi ve bu noktada kültürel argümanlarını kullanması en önemli aşamalardan biridir” dedi.

Batman Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğünün önüne hedef olarak koyduğu çalışmalardan birinin de kültür sanat çalışmaları olduğunu anımsatan Akel, “kültür sanat çalışmalarını ciddiyetle planladık” diyerek çalışmaları anlattı: “Halk evlerimizde çeşitli yaş guruplarına dönük kültür sanat çalışmaları devam ediyor. Müzik korolarından tutun da tiyatro çalışmalarına, oradan da çocuklara dönük etkinliklere kadar bir dizi çalışma devam ediyor. Biliyoruz ki kültür ve sanat, yeni bir toplum yaratmanın ve bu toplumun sağlıklı bir topluma evirilmesinin temel şartlarından biridir. Bu amaçla özellikle halkevlerinde halkla birlikte kültür sanat çalışmalarını yürütüyoruz.”

“Bundan sonraki süreçlerde bu fiziksel mekanları büyüterek daha fazla kişi ve guruplara, kültürel sanatsal etkinlikler yapabilecekleri mekanlar oluşturmayı hedefliyoruz’ diyen Akel, hedefledikleri binalar arasında kadın eğitim, kültür merkezi ve şehir tiyatrosu olduğunu söyledi. “Bu en büyük hedeflerimizden biri. Batman Belediyesi olarak bu kentte kültürel sanatsal etkinlikleri büyütmeyi, çoğaltmayı hedefliyoruz” diyen Akel, daha önce olduğu gibi kültürel sanatsal çalışmaların merkezinde festivallerin yer alması anlayışından da vazgeçtiklerini söyledi. “Birkaç günlük etkinliklerdense bir yıla yayarak, özellikle konularına göre çeşitli çalışmalar gerçekleştirdik” diyen Akel, özellikle tiyatro, sinema, edebiyat günleri çalışmalarını her yıl aynı periyotlarla, festival günlerine sıkıştırmadan daha geniş halk kitlelerinin katılacağı etkinliklere dönüştürmeyi hedeflediklerini anlattı.

Evrensel

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.