Yobaz’a Sahne Bulunamıyor

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ankara Umut Sahnesi, dini alet ederek insanları dolandıran bir tarikat liderini anlatan Yobaz adlı oyunun sahne engeliyle karşı karşıya kaldığını ileri sürdü.

Ankara Umut Sahnesi, Moliere’in Tartuffe’ünden Metin Balay’ın uyarladığı Yobaz’ı ilk kez Ankaralı izleyicilerle buluşturdu. İddiaya göre, dini alet ederek insanları dolandıran bir tarikat liderini anlatan Yobaz adlı oyun iki kez sahnelendikten sonra sahne engeliyle karşılaştı.

Ankara Umut Sahnesi kurucusu Öncü Murat Açıkgöz, Devlet Tiyatroları’nın boş günlerinde bile indirim yapıp sahneyi kiralamak yerine tiyatroyu kapatmayı seçtiğini öne sürerek, sıkıntısı sebebiyle sezonu erken kapattıklarını belirtti.

Birçok engel

Prova yapacak yer bulmaktan oyunu sergileyecek sahne bulmaya kadar bir tiyatro ekibini yıldırıcı pek çok problemle karşılaştıklarını iddia eden Açıkgöz, şunları söyledi:

“Devlet Tiyatroları boş günlerinde bile bize sahnelerini kiralamak istemiyor, indirim yapmak yerine boş günde sahneyi kapatmayı tercih ediyorlar, bu tiyatronun gelişimini engelleyen üzücü bir durum. Amatör ruhla profesyonel işler yapıyoruz.

Kültür Bakanlığı küçük ekipleri desteklemiyor. Destek başvurularında bize kim olduğumuz, daha önce neler yaptığımız soruluyor, oyunun ayrıntılı metni merak edilmiyor. Bu durumda neye göre destek verdiklerini anlayamıyoruz. Bakanlık destekle reklam yapmak istiyor, büyük tiyatroları destekliyor. Aslında ihtiyacı olan bizim gibi ekiplerdir. Destek verdikleri vakit 25 temsil istiyorlar ama en ucuz salon fiyatlarına göre bile hesaplandığında verdikleri destek de zaten yeterli olmuyor.

Hürriyet Ankara

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.