ÇOCUK / GENÇLİK TİYATROSU OYUN METİNLERİ
Ormandaki Süpriz/Nedim Buğral
Ormandaki Süpriz adlı oyun, Bursa bölgesinde çalışmalarını sürdüren tiyatro ve drama eğitmeni Nedim Buğral'ın metnini çocuklarla birlikte oluşturduğu özgün bir metindir. Yazarın yaptığı çalışmalarla ilgili ayrıntı bilgi için http://www.nedimbugral.net/ adlı siteyi ziyaret ediniz. Oyun Kişileri 1. Zeytin – [...]
Asya Okulda
Asya Okulda, Başak Doğan'ın 2002-2006 yılları arasında üyesi olduğu Eğitim-Sen 2 Nolu Şube Tiyatro Eğitim ve Araştırma biriminde Ömer Faruk Kurhan tarafından uygulanan kolektif oyunlaştırma tekniğinin çocuklarla tiyatro alanına uyarlama çalışmasıdır. 2009-2010 döneminde Sırçasız Tiyatro Rıfat Ilgaz'ın [...]
Baharistan ya da Herşeyin Mümkün Olduğu Diyar
Baharistan, Başak Doğan'ın 2002-2006 yılları arasında üyesi olduğu Eğitim-Sen 2 Nolu Şube Tiyatro Eğitim ve Araştırma biriminde Ömer Faruk Kurhan tarafından uygulanan kolektif oyunlaştırma tekniğinin çocuklarla tiyatro alanına uyarlama çalışmasıdır. 2008-2009 döneminde Orhan Veli İlköğretim Okulu tiyatro [...]
Hary Potter’ın Gizli Dünyası
Ahmet Ekdi'nin çocuklar için yazdığı oyun sihrin olmadığını iyilik ve kötülüğün insanların kendi seçimi olduğu temasına dayanıyor. Altı kişilik ve tek perde olan çocuk oyunu 2013'e kadar telif bedeli ödenmeden yazarın adı afişe konularak oynanabilir. Harry Potter'ın Gizli Dünyası Yazan: Ahmet Ekdi (Perde [...]
Ayşegül Ormanda/Serpil Demirci
Bu çalışma sınıf öğretmeni Serpil Demirci tarafından ilköğretim çağındaki öğrencilerin oynaması için tasarlanmış bir oyundur. Geçtiğimiz seneler içerisinde birkaç defa sahnelenen metin, aynı zamanda İstanbul Amatör Tiyatro günleri kapsamında da seyirci ile buluşmuştur. Metnin şekillendirilmesinde öğrencilerin de [...]
Ödev/Sezen Bilir
Bu çalışma edebiyat öğretmeni Sezen Bilir tarafından ortaokul ve lise öğrencilerinin tiyatro çalışmaları için tasarlanmış bir oyundur. Geçtiğimiz seneler içerisinde birçok okulda sahnelenen metin, İstanbul Amatör Tiyatro günleri kapsamında da seyirci ile buluşmuştur. Metnin şekillendirilmesinde öğrencilerin [...]
“Bir Haftalığına Büyüdük”
Ahmet Ekdi'nin yazdığı oyun tek perdelik ve beş kişinin oynadığı yetişkinler tarafından oynanan çocuk oyunudur. Oyun çocuklara görevlerini ve sorumluluklarını anlatmak için yer değiştiren ebeveyn ve çocukları konu alır. Öğretici yaklaşımı önde tutan bir çocuk oyunudur. BİR HAFTALIĞINA BÜYÜDÜK Yazan: Ahmet [...]
“Adam Olacak Çocuk”
Adam Olacak Çocuk yetişkinlerin çocuklara oynaması için yazılmış bir çocuk oyunu. Tek perdelik ve dört kişilik oyun çocuk-aile ilişkisine öğretici bir boyutta yaklaşıyor. Çocukları eğitmeye yönelik oyunda Barış Manço'nun programı oyun içinde oyun olarak kullanılıyor. Ahmet Ekdi oyununu afişte adının yazılması [...]
Gençler İçin Çehov Adaptasyonu:Düğün
Bu çalışma Bülent Sezgin tarafından Anton Çehov'un Düğün adlı metnini lise öğrencileri için sahnelemeye uygun hale getirmek amacıyla yapılmış adaptasyonları içermektedir. Oyunda bazı noktalara dramaturjik müdahale yapılmış ve yeni eylemler eklenmiştir. DÜĞÜN/Tek Perdelik Komedi Yazan: Anton [...]
Pasaklı Su Canavarlarına Karşı
"Pasaklı Su Canavarlarına Karşı" ilköğretim okulları için yazılmış, küresel ısınma sonucu oluşan susuzluk sorununa fantastik yaklaşan bir tiyatro metnidir. Çocukların çocuklara oynaması için yazılmıştır. Yetişkinlerin oynamaları halinde farklı düzenlemeler yapmak gerekmektedir. Oyunu sahnelemeyi düşünen [...]