ENKA'da Şubat Ayında Tiyatro

Pinterest LinkedIn Tumblr +

ENKA Kültür Sanat_LogoMimesis Haber / 29. Yıl ENKA Kültür Sanat Tiyatro Buluşmaları’nda şubat ayının ilk konuğu, BO Sahne’nin Uşak, Kral ve Ötekiler oyunu olacak. Köksal Engür ve Merve Engin’in yer aldığı oyuncu kadrosuyla Uşak, Kral ve Ötekiler, 1 Şubat Çarşamba günü seyircisine keyifli bir gece yaşatacak.

Buluşmalar, Kadir Has Üniversitesi Tiyatro Bölümü’nün Düğün oyunuyla devam edecek. Wajdi Mouawad’ın eseri olan oyun, 2 Şubat Perşembe günü ENKA sahnesinde oynanacak. Bakırköy Belediye Tiyatrosu’nun kara mizah öğeleriyle donatılan Gülünç Karanlık oyunu ise, 7 Şubat Salı günü seyirciyle buluşacak. Wolfram Lotz’un eseri olan bu oyun, çağdaş Alman tiyatrosunun önemli yönetmenlerinden Nurkan Erpulat’ın bakışıyla sahnelenecek.

Etkinlikler kapsamında 14 Şubat Salı günü ise, Vanya, Sonya, Maşa ve Spike oyunu ile Tiyatro Pera sahne alacak.  Oyunda Şerif Erol, Tilbe Saran, Nesrin Kazankaya, Doğan Akdoğan, Başak Meşe, Gamze İpek rol alıyor.

Program, ENKA Kültür Sanat’ın gelenekselleşen Neşeli Pazarlar konseri ile devam edecek. 19 Şubat Pazar günü, Barış İçin Müzik Orkestrası’nın sahne alacağı etkinlikte, tüm çocuklar ücretsiz olarak ağırlanacak. El Sistema ve Sistema Europe programlarının Türkiye yürütücüsü olarak, imkanları sınırlı yüzlerce çocuğa, evrensel ve çok sesli müzik eğitimi vermeye devam eden Barış İçin Müzik, yoğun istek üzerine, bir kez daha ENKA’da çocuklarla buluşacak.

Buluşmalar, 23 Şubat Perşembe günü Tiyatro Pangar’ın Kozalar oyunu ile sürecek. Geçtiğimiz yıl dünyanın en büyük sahne sanatları festivali olan Avignon Off’a kabul edilen ve prömiyerini Fransa’da gerçekleştiren Kozalar’ın kadrosunda Demet Evgar, Binnur Kaya ve Esra Dermancıoğlu yer alıyor.

Şubat ayının son etkinliğinde ise, ‘sözün büyücüsü’ Boris Vian’ın, uzun yıllar önce yazılmış son oyunu İmparatorluk Kuranlar Yahut Şümürz ile Hayal Perdesi sahnede olacak. Oyun, yazılışının 60’ıncı yılında, 28 Şubat Salı günü seyircisini selamlayacak.

Tüm oyun gösterimleri, akşam 20.30’da, Barış İçin Müzik Orkestrası konseri ise Pazar 11.30’da gerçekleştirilecek.

29. Yıl ENKA Kültür Sanat Tiyatro Buluşmaları’nın, Mart ayında da devam edecek etkinlik programı için facebook.com/enkakultur ve twitter.com/enkakultur adresleri takip edilebilir, etkinlik biletlerine Biletix.com, Biletix satış gişeleri, Çağrı Merkezi ve ENKA Kültür Sanat Gişesi’nden ulaşılabilir.

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.