İptal Edilen Amed Tiyatro Festivali’ne Tiyatro Topluluklarından Destek

Pinterest LinkedIn Tumblr +

amed-tiyatro-festivaliDiyarbakır Belediyesi’ne kayyum atanmasından sonra iptal edilen Amed Tiyatro Festivali’ne destek vermek amacıyla tiyatro grupları, oyunlarını Cegerxwîn Kültür Merkez’inde tiyatro severlerle buluşturuyor.
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sanat Daire Başkanlığı’na bağlı Şehir Tiyatrosu’nun bu yıl 4’üncüsünü düzenlemeye hazırlandığı Amed Tiyatro Festivali, belediyeye kayyum atanması sonrası iptal edildi. Festivalin düzenlenmemesi üzerine tiyatro grupları, festivale destek vermek amacıyla grup halinde oyunlarını sergilemeye başladı.
Bu kapsamda Dicle Fırat Kültür Merkezi, Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kapatıldıktan sonra çalışmalarını Yekta Hêvî Tiyatro Grubu olarak tiyatro severlerle buluşturdu. Onur Kepenek’in yazdığı ve Giyasettin Şehir’in yönetmenliği yaptığı “Rastî (Gerçek)” adlı tiyatro oyunun gösterimi Cegerxwîn Kültür Merkez’inde gerçekleştirildi. Oyun, bir savaşta taraf tutmak veya tutmamak arasında yaşanan ikilimi anlatan ve aynı zamanda bir savaşa karşı sessiz kalınmasını eleştiriyor. Yaklaşık yarım saat süren oyun, izleyiciler tarafından dakikalarca ayakta alkışlandı.

‘KAYYUMDAN DOLAYI FESTİVAL OLMUYOR’

Oyunun ardından konuşan yönetmen Giyasettin Şehir, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından desteklenen Amed Tiyatro Festivali’ni bu yıl belediyeye atanan kayyumdan dolayı gerçekleştirmediklerini ifade etti.

DİHABER

Paylaş.

Yanıtla