Açık Stüdyo İzmir’de Açılıyor!

Pinterest LinkedIn Tumblr +

açık stüdyo 2Mimesis Haber/ Multidisipliner eğitim-araştırma ve üretimlerini İzmir’de devam ettiren Şafak Ersözlü ve Bahar Nihal Ersözlü’nün performans sanatlarına yeni bir alan açmak niyetiyle kurdukları Açık Stüdyo, Eylül sonunda Basmane Meydanı yakınında açılıyor.

Eser üretimi ve sunumu, izleyici geliştirme, eğitim vb. alanlarda farklı olasılıklara, işbirliklerine ve arayışlara açık olma ilkesiyle yola çıkan stüdyo kendini bir performans araştırmaları merkezi olarak tanımlıyor. Çağdaş sanat ve daha yoğun olarak performans alanında İzmir özelinde gerçekleşecek çalışmaların dışında Türkiye çapında ya da uluslararası seviyede çalışmaların da gerçekleşeceği Açık Stüdyo, İzmir’in en yeni kültür mekanlarından.

Açık Stüdyo’nun etkinlik alanları öncelikli olarak performans üretimi ve sunumu (çağdaş dans, tiyatro, müzik ve inter/multidisipliner performans vb.), etkinlik yönetimi (festival, seminer, panel vb.), eğitim (çağdaş dans, oyunculuk, performans tasarımı, tai chi vb.) ve tematik atölye çalışmalarından oluşmakta (grup dinamiği, beden farkındalığı, geleneksel gevşeme teknikleri vb.). Bu alanların süreç içinde gelişecek işbirlikleri doğrultusunda çeşitlenmesi planlanıyor.

Merkez hakkındaki ayrıntılı ve güncel bilgilere Acikstudyo.com adresinden ve facebook.com/acikstudyo sayfasından ulaşabilirsiniz.

Gizem Aksu/ Mimesis

Paylaş.

Yanıtla