‘Aslı’nın Arkadaşları’ Yazı Nöbetine Başlıyor

Pinterest LinkedIn Tumblr +

 aslı-erdoğan[Kültür Servisi’nden Aslı Uluşahin’in haberini paylaşıyoruz.]

Kapatılan Özgür Gündem gazetesindeki yazıları nedeniyle tutuklanan yazar Aslı Erdoğan’a destek olmak için yazı nöbeti başlatılıyor. “Aslı’nın Arkadaşları” oluşumu tarafından başlatılan nöbetle, her gün bir yazar/sanatçı düşünce ve düşündüğünü ifade özgürlüğünü savunmak adına yazılar yazacak. Yazılar, Aslı Erdoğan’ın hapishaneden yazılarının da yer alacağı, ilk sayısı yarın bayilerde olacak Özgürlükçü Demokrasi gazetesinde “Aslı’nın Arkadaşları” köşesinde yayımlanacak.

Yazılar, Kültür Servisi’ndeki “Aslı’nın Arkadaşları” bölümünden de takip edilebilecek.

Yarın Murat Uyurkulak’ın yazısıyla başlayacak nöbete katılacak yazarlar arasında Anıl Mert Özsoy, Aslı Tohumcu, Aslı K. Peker, Asuman Susam, Burhan Sönmez, Ertuğrul Mavioğlu, Ilgın Sönmez, Irmak Zileli, Karin Karakaşlı, Kerem Görkem, Mehmet Said Aydın, Melike Koçak, Menekşe Toprak, Murat Meriç, Murat Uyurkulak, Nil Sakman, Semih Gümüş, Sine Ergün, Selim Bektaş ve Pınar Öğünç bulunuyor.

Oluşum tarafından nöbete katılmak isteyen diğer yazarlara/sanatçılara yapılan çağrı ise şu şekilde:

Aslı Erdoğan ve barış için yazı nöbeti

Yazar Aslı Erdoğan geçtiğimiz hafta gözaltına alındı ve ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Gerekçe artık hepimizin bildiği ve ezberlediği üzere, “örgüt üyeliği”, “örgüt propagandası” ve “devletin birliğini ve bütünlüğünü bozmak”!

Fikirlerin, gazeteciliğin ve gazetecilerin yargılandığı bu anti-demokratik duruma karşı biz “Aslı’nın arkadaşları”, onun Özgür Gündem’de yazılarıyla verdiği mücadeleyi destekliyor ve sahipleniyoruz. Adalet ve hukuk mücadelesinin şimdiki adlarından biri “Aslı Erdoğan”dır ve bizler mücadelesinin takipçisiyiz. O özgürlüğüne kavuşuncaya dek, Aslı’nın yeni gazetesi Özgürlükçü Demokrasi’de yazı nöbetindeyiz. Yazı nöbetine katılmak ve destek vermek isteyen bütün arkadaşlarımız, aslininarkadaslari@gmail.com adresine yazabilirler.

Aslı Erdoğan yalnız değildir!

Kültür Servisi

Paylaş.

Yanıtla