Kadıköy’de Bir Garip Festival

Pinterest LinkedIn Tumblr +
kadıköy[Beyza Cumbul’un Nouvart’ta yayımlanan yazısını okuyucularımızla paylaşıyoruz.]

Sevgili dostlar konu sanat olunca müzik, resim, sinema, tiyatro, … bitmiyor sıkıntılar ve o sıkıntılardan beslenerek en zor şartlarda size eserlerini sunuyor gerçek sanatçılar…

Bugün timeline’ıma düşen Metin Zakoğlu tweet ve retweetleriyle sıkıntılı bir konuyu didik didik araştırırken buldum kendimi.

Bugünkü konumuz tiyatro…

içinde sanatın her türünü barındıran hani en zorlarından, en meşakkatli, en show must go olanı…

Efendim konumuz Kadıköy Festivali’ne seçilen tiyatro grupları…

Kim seçti, neye göre seçti, kendi ilçe sınırlarındaki tiyatrocuları ve sahneleri bay başkan neden gözetmedi.

Kültür Sanat Daire Başkanı mesela ilçesinde kaç tiyatro var biliyor mu, biliyorsa ne gibi desteklerde bulunuyorlar açıklayabilir mi?

Hadi bunlardan da geçtik, kendi ilçe tiyatrolarını festivale neden dahil etmediğini, seçimlerin kimlerle ve ne şekilde yapıldığını anlatabilir mi?

Şimdi dostlar ülke malumunuz değişik ve bir o kadar sıkıntılı bir süreçten geçiyor ve faturaları hepimiz en baştakine kesiyoruz ya, o aslında sürecin sonucu… Yani sistem yazık ki bizi anlıyor dediğimiz siyasi partilerde de aynı şekilde işliyor. Kararları hep en baştakiler veriyor, halka sormuyor, demokrasi gereklerini yapmıyor, keyfe keder yönetiliyoruz en küçük birimden, en ülke geneline kadar.

Umutsuz muyuz, bazen işte tam da böyle durumlarda evet…

Kadıköylü ilçedaşlarımız acaba belediye festivali yerine kadıköy’de sahne alan tiyatrolara giderek onlara destek olurlar mı?

Bu da bizim tepkimizi gösterme şeklimiz olsun mu?

Ya da demokrasi adına, sanatı korumak, sanatçıya sahip çıkmak adına neler yapabiliriz, madem baştakiler kafa yormuyor, halk olarak bizim yormamız elzemdir bu kafaları…

DİPSEL NOT: Yazım Festivale seçilen tiyatroları bağlamıyor, onlar yazımı üzerlerine alınırlarsa üzülürüm. Konu kimlerin katıldığı değil, nasıl katıldığı ve o da belediyeyi ilgilendiriyor.

Nouvart

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.