Van Devlet Tiyatrosu Müdürü’nden Jüri Sitemi

Pinterest LinkedIn Tumblr +

2Van Devlet Tiyatrosu Müdürü Şirin Ergüven, davet edildikleri festivallerde sanatseverlerin beğeniyle izlediği oyunlarının, Türkiye’nin tiyatro oskarları olan Afife Jale, Sadri Alışık gibi tiyatro ödüllerinin jürilerince fark edilmemesinden yakındı.

Van Devlet Tiyatrosu, Antalya Uluslararası Tiyatro Festivali’ne, Hristo Boytchev’in ‘Albayın Karısı’ adlı gösterisiyle katıldı. Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü’nün düzenlediği festivalde Haşim İşcan Kültür Merkezi sahnesinde Antalyalı tiyatroseverlerin karşısına çıkan topluluk, Hüseyin Mevsim’in yönettiği tek perdeli oyunlarıyla beğenildi.

BİNBİR ZAHMETLE HAZIRLANIYORLAR

Festivaldeki gösteri sonrasında uzun süre alkışlanan Vanlı oyuncuları, ev sahibi topluluk olan Antalya Devlet Tiyatrosu Müdürü Selim Gürata sahnede onore etti. Vanlı oyuncuların binbir zahmetle bu gösterileri hazırladığını vurgulayan Gürata, Van Devlet Tiyatrosu Müdürü Şirin Ergüven’e festival katılım belgesi ile çiçek buketi verdi.

TEMMUZDA BİNALARI BİTİYOR

Gösteri sonrası soruları yanıtlayan Van Devlet Tiyatrosu Müdürü Şirin Ergüven, 2011’deki depremde tiyatro binaları yıkılınca gösterilerini çadırda hazırladıklarını, sahnelemenin uygun olmadığının anlaşılması üzerine okul salonlarına geçtiklerini söyledi. Maraş Caddesi’ndeki binalarını temmuz ayında teslim alacaklarını belirten Ergüven, ağustos ayından itibaren de yeni sezon oyunlarını yeni yerlerinde hazırlayabileceklerini kaydetti.

‘KİMSENİN BİZDEN HABERİ YOK’ SİTEMİ

Gittikleri festivallerde sanatseverlerin beğeniyle izlediği oyunlarının Türkiye’nin tiyatro oskarları olan Afife Jale, Sadri Alışık gibi tiyatro ödüllerinin jürilerince fark edilmediğini anlatan Ergüven, bu konuda yaralı olduklarını söyledi. Jürilerin bölgelere gelip oyun izlemediğini aktaran Ergüven, “Bölgelerdeki arkadaşlarımızın ne yaptığı konusunda kimsenin fikri yok. Oyunları gelip kimse izlemiyor, oyunlarımızı baz almıyorlar. Çok özverili çalışmalarla güzel oyunlar çıkarıyoruz, ama kendi seyircimiz haricinde izlenmediği için kimsenin bilgisi yok” diye dert yandı.

SEYİRCİMİZİ MEMNUN EDECEĞİZ

Yeni sezon provalarına ağustos ayında kendi sahnelerinde başlayacak olmanın heyecanını yaşadıklarını belirten Ergüven, “Repertuvar çalışmasına başlıyoruz. Orada sosyal hayat adına başka bir şey yok. Seyircilerimize kaliteli yapımlarla güzel duygular yaşatacağımıza inanıyorum. Her hafta başka bir oyun ile seyircimizi memnun etmek istiyoruz” diye konuştu.

LİSEDE OYUN HAZIRLADILAR

2011 depreminde binalarının yıkılmasıyla yemek dağıtımı için kurulmuş çadırda gösterilerini sunan Van Devlet Tiyatrosu, bu sezona kadar tadilatın bitmemesi nedeniyle tüm oyunlarını okulların konferans salonlarında hazırladı. Antalya’da sahnelenen ‘Albayın Karısı’ adlı oyun, Van Özen Adalı Anadolu Lisesi’nin konferans salonunda prova edildi.

Cumhuriyet

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.