Oyuncular, Muammer Karaca Tiyatrosu İçin Buluştu

Pinterest LinkedIn Tumblr +

oyuncular-muammer-karaca-tiyatrosu-icin-bulustu-14ss1343-5[Fatih Kıyman’ın Birgün’de yayınlanan haberini paylaşıyoruz.] 4 yıl önce tespit yapılmaksızın ‘riskli yapı’ ilan edilerek Dostlar Tiyatrosu’nun elinden alınan Muammer Karaca Tiyatrosu’nun çürümeye terk edilmesine karşı bir araya gelen tiyatro oyuncuları, Tiyatro önünde basın açıklaması yaptı.

Emek Sineması, AKM’nin içine düşürüldüğü durum, beton yığınına dönüştürülen Taksim Meydanı ve bakımsızlığa terk edilen Gezi Parkı gibi örneklerle görüldüğü üzere birçok değerin çeşitli yollarla unutturulmak, toplumsal hafıza ve belleğin yok edilmek istendiğinin altını çizen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Bu iki yüzlü, kültür-sanat düşmanı ve rant düşkünü politikalara biz oyuncular, o kadar çok alanımızı, mekanımızı kaptırdık ki, Muammer Karaca Tiyatrosu’nun da böyle sessizce elimizden alınmasına göz yummayacağımızı ilan etmek için buradayız. Güzel Beyoğlu’muzun kültür varlıklarını unutulmaya terk etmeyeceğiz. Beyoğlu’nda yaşamaya, Beyoğlu’nu yaşatmaya devam edeceğiz!”

Birgün

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.