Hem Oynuyorum, Hem Öğreniyorum

Pinterest LinkedIn Tumblr +

56cdc74b49678330c4871a43Tüm dünyada son dönemin en popüler eğitim-öğretim uygulaması olarak bilinen “oyunla öğrenme” modeli için İstanbul’da adım atılıyor. İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün geliştirdiği “Hem Oynuyorum Hem Öğreniyorum” projesine göre, dersler oyunla harmanlanarak anlatılacak.

stanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü, “Hem Oynuyorum Hem Öğreniyorum” adıyla yeni bir projeye imza atıyor. 39 ilçedeki ilkokul ve ortaokul öğrencilerini kapsayan projede dersler oyunlarla anlatılacak. ABD, Kanada, İngiltere, Almanya, Finlandiya, İsveç gibi ülkelerde uygulanan eğitim modeli için formatör öğretmen eğitimlerine başlanıldı.

Proje Koordinatörü Faik Koç, konuyla ilgili dünyadaki tüm uygulama ve literatürün tarandığını ifade ederek, projenin ilgili üniversitelerle birlikte geliştirildiğini söyledi.

Projenin amacını “bilginin ve becerinin oyunlarla kazandırılması” olarak açıklayan Koç, “İstanbul’daki tüm ilk ve ortaokullarda yöntem olarak uygulamaya başlanıyor. Her tür bilgi ve beceri kazanımları oyunla harmanlayarak ele alınacak. Pilot çalışmaya başladık. Süreçlerin değerlendirilmesinden sonra tüm okullarımızda yaygın olarak devam etmeyi hedefliyoruz” dedi.

haberin devamı için tıklayınız:

cnnturk

Paylaş.

Yanıtla