Cadde Sokak Çarşı Pazar Yer Gök Tiyatro

Pinterest LinkedIn Tumblr +

12510308_1660199414219711_545642579184402166_nKocaeli Bölge Tiyatrosu tarafından düzenlenen 6.Çocuk Oyuncular Sahnesiz Oyunlar Festivali “cadde sokak çarşı pazar yer gök tiyatro” sloganıyla organize ediliyor. Festivalin basın bültenini okurlarımızın ilgisine sunuyoruz.

6. ÇOCUK OYUNCULAR SAHNESİZ OYUNLAR BULUŞMASI BAŞLADI.

12 OYUN SERGİLENECEK

9 Ocak Cumartesi günü başlayan festival kapsamında 12 oyun seyirciyle buluşacak. Festivale katılan gruplar okula başlamış 6 yaş grubundan lise son sınıf öğrencilerine kadar olan yaş grubundan oluşacak. Cadde, Sokak, Çarşı Pazar, Yer Gök Tiyatro sloganıyla Kocaeli’ye renk katacak olan festival 17 Ocak Pazar günü saat 17.00’da oynanacak “Yazkalemyaz” adlı oyunla sona erecek.

ÇOCUKLARIMIZ YALNIZLAŞIYORLAR

Buluşma günleriyle ilgili açıklama yapan Kocaeli Bölge Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Burhan Akçin “Çocuklarımızı etrafına ördüğümüz koruma duvarları yükseldikçe eksik kalıyorlar, yalnızlaşıyorlar. Kendi kendine yapabilecekleri işleri öteleyerek başkalarından yardım bekliyorlar. Böylelikle yeteneklerini küçültüyorlar. Çocukların kendi yaşam kaygılarını olumlu yönde tesis edebilmesi için; güzel sanatlar eğitiminden yararlanmalarını sağlamak, onları korumanın en güzel ve en yararlı yöntemidir. İlimizde Kocaeli Bölge Tiyatrosu öncülüğünde başlatılan, hayatımızın yanına konularak taşınabilen “Tiyatro Okulu” gerçeği çocuklarımızın yaşamsal becerileri için bir sevinç kaynağıdır” ifadelerini kullandı.

KBT ÇOCUK OYUNCULARI SAHNEDE BÜYÜLEDİ.

Kocaeli Bölge Tiyatrosu 6. Çocuk Oyuncular Sahnesiz Oyunlar Buluşması “Cadde sokak çarşı Pazar yer gök tiyatro” sloganı ile start aldı. Festival çerçevesinde Dolphin Alışveriş Merkezi’nde güzel bir oyun sergilendi. Festivalin ilk oyununda çocuk oyuncuların sergilediği performans vatandaşlar tarafından büyük beğeni topladı. Festivale 12 grup katılıyor.

Paylaş.

1 Yorum

  1. Gecikmiş bir teşekkürü nihayet sunuyorum.Bilgisayar konusunda beceriksizliğimi mahcubiyetim ile onarmaya çalışıyorum.
    Sevgili kardeşim Bülent,eğer bu yazıyı okuduysan,sitenin çok çok güzel ve nitelikli olduğunu belirtmekten mutluluk duyuyorum.

Yanıtla