Zorlu Center PSM İddialı Yapımları Ağırlayacak

Pinterest LinkedIn Tumblr +

zorlucenterMimesis Haber / 2013 Sonbaharından itibaren sahne gösterilerine ev sahipliği yapan Zorlu Center PSM yeni sezonda da iddialı yapımları İstanbul’a getirecek. 9-19 Ekim tarihleri arasında Tony ve Olivier Ödülleri sahibi Beauty and the Beast müzikali, 6 Kasım tarihinde Spirit of Istanbul gösterisi, 29 Kasım – 5 Aralık tarihleri arasında Neander ekibinin BLAM! oyunu, 18-24 Ocak 2015 tarihleri arasında Grand Opera, Royal Opera House ve İstanbul Devlet ve Opera Balesi ortak prodüksiyonu La Bohème operası, 24-30 Ocak tarihleri arasında Smashed jonglör-dans tiyatrosu, 12-14 Mart 2015 tarihleri arasında New York City Ballet ve 8-26 Nisan 2015 tarihleri arasında Operadaki Hayalet operası seyircilerle buluşacak.

BeautyandtheBeastEn iyi müzikal dalında Tony ve Olivier Ödülleri sahibi Beauty and the Beast, orijinal yaratıcıları ile 20. Yıl Özel Turnesi kapsamında  Türkiye’de ilk kez 9-19 Ekim tarihleri arasında seyirci karşısına çıkacak. Oscar ödüllü bir animasyona dayanan Disney’in Güzel ve Çirkin’i, Broadway’e uyarlanan ilk ve en başarılı Disney filmi olarak tarihe geçti. Müzikallerin en prestijli ödülü Tony Ödülleri’ne dokuz kez aday gösterilen Beauty and the Beast, ayrıca en iyi müzikal dalında Olivier Ödülü’nün de sahibi oldu. 13 yıl boyunca sahnelenen müzikal, hala Broadway’in en uzun süre gösterimde kalan ve en yüksek hasılatlı gösterileri arasında ilk 10’da yer alıyor. Beauty and the Beast, turneye çıktığı günden bu yana, 20’den fazla ülkede 35 milyon seyirciye ulaştı ve 28 bin kez sahnelenme başarısını gösterdi. Uzun bir aradan sonra Broadway prodüksiyonunu oluşturan yaratıcı ekibi; bu Broadway klasiğini en özgün haliyle yeniden hayata geçirmek için 20. Yıl Özel Turnesi kapsamında bir araya geliyor!

spiritofistanbulSpirit of Istanbul’un Asya bozkırlarından Anadolu’ya ritüel dans yolculuğu ile başlayan gösterisi, etnik danslarla tüm Anadolu’yu dolaşıp, Balkanlar’dan Kafkaslar’a, oradan Akdeniz’e ulaşarak üç kıtanın renkli kültürel öğelerinin buluştuğu İstanbul’da sonlanıyor. 40 sanatçının yer aldığı Spirit of Istanbul projesi, sahne sanatlarının bir bütün olduğu düşüncesinden yola çıkılarak hazırlandı. Geleneksel Anadolu halk dansları, modern dans, bale ve Avrasya coğrafyasının halk danslarının da içinde bulunduğu birçok dans disiplininin buluşmasıyla oluşturulmasının yanı sıra, müziklerde de etnik sazlar ve perküsyonlarla desteklenen gösteri 6 Kasım 2014 tarihinde izleyici karşısına çıkacak.

BlamDört dahiyane memur, sabahtan akşama kadar süren dayanılmaz sıkıcı mesai saatlerinden bir kaçış yolu ararken gündelik hayatın sil baştan oluşturulduğu, hayal ürünü bir oyun yaratır. Bu ilginç fikirden doğan kahkaha ve enerji dolu BLAM!’de sıradan bir işyeri, çalışanların sevdikleri filmlerden sahneler canlandırdıkları, uzaylılar, süper kahramanlar ve beyaz perdenin klasikleşmiş kötü adamlarının işgal ettiği bir dünyaya dönüşüyor. 29 Kasım – 5 Aralık tarihleri arasında seyirciyle buluşacak olan BLAM!, yaratıcıları Neander ekibi tarafından Die Hard’ın The Office ile kesişimi olarak tarif ediliyor.

LBüyük kalabalık sahneleri, dekorları ve epik hikayeleriyle bilinen Grand Opera’nın sevilen eseri La Bohème; dünyaca ünlü opera sanatçıları, İstanbul Devlet Opera ve Balesi sanatçıları ve Royal Opera’nın global prodüksiyonu ile 18-24 Ocak 2015 tarihleri arasında İstanbul’da olacak. Latin Mahallesi’nde yaşayan fakir sanatçıların kıt kanaat bir yaşam sürdüğü 1830’ların Paris’inde geçen eserde, İstanbul Devlet Opera ve Balesi orkestrası ve korosu ve Cem Mansur şefliğinde Puccini’nin notaları, Paris’in bohem ruhunu gündelik yaşamdan bir aşk hikayesini anlatacak.

Smashed40 ülkede, 40 binin üzerinde gösteri ile çağdaş sirkin öncüsü olan Londra-merkezli Gandini Juggling 24-30 Ocak 2015 tarihleri arasında Türkiye’de olacak.  Jonglörlük, dans ve tiyatroyu birleştiren Smashed gösterisi Zorlu Center PSM’de seyirci karşısına çıakcak. 9 jonglör, 80 elma ve 4 tabak takımı ile seyircilere eğlenceli bir gösteri sunacak.

C1948’de George Balanchine ve Lincoln Kirstein tarafından kurulan dünyanın en önemli dans topluluklarından biri olarak adlandırılan New York City Ballet, Peter Martins direktörlüğünde ve İstanbul Devlet Opera ve Balesi orkestrasıyla birlikte 12-14 Mart 2015 tarihlerinde seyirci karşısına çıkacak. Nadir olarak turneye çıkan dünyanın en prestijli dans topluluğu, aynı gecede iki farklı koreograf ve dünyaca ünlü dört bestecinin eserlerinden oluşan, dört farklı bale ile sahne alacak.

ThePhantomoftheOpera25 yılı aşan geçmişiyle Broadway’in en uzun soluklu ve en büyük prodüksiyona sahip müzikali Operadaki Hayalet, aynı zamanda dünya çapında 40 ülke, 110 şehirde, 65000 performansla 80 milyonluk bir izleyici kitlesine sahip bir müzikal. Paris Operası’nda hayalet olarak tanınan yüzü ileri derecede deforme olmuş bir müzik dahisinin, yetenekli ve güzel Soprano Christine’e olan saplantılı aşkını konu alan Operadaki Hayalet, kıskançlık, çılgınlık ve ihtirasın kesiştiği büyülü bir hikaye… Gerek ‘The Music of the Night’ gibi ölümsüz eserleri, gerekse hafızalardan uzun süre çıkmayacak sahneleriyle Zorlu Center PSM’de sezonun en çarpıcı etkinliği olarak dikkat çeken Operadaki Hayalet,  8-26 Nisan 2015 tarihleri arasında İstanbullu seyircilerle buluşacak.

Piri Kaymakçıoğlu / Mimesis Haber

Paylaş.

Yanıtla