Yeni Metin Yeni Tiyatro Atölyelerine Başvurular Başlıyor!

Pinterest LinkedIn Tumblr +

AfişMimesis Haber/ GalataPerform‘un 2006 yılından beri yürüttüğü Yeni Metin Yeni Tiyatro Projesi‘nin OYUN YAZARLIĞI ATÖLYE programı bu sene Ekim 2014-Mayıs 2015 tarihleri arasında gerçekleşecek. Oyun Yazarlığı Atölyelerinin katılımcıları Ekim ayından itibaren GalataPerform’un Genel Sanat Yönetmeni, Boğaziçi Üniversitesi Öğretim Görevlisi, oyun yazarı ve yönetmen Yeşim Özsoy Gülan’la birlikte 6 aylık atölye programına başlayacaklar.

Çağdaş Tiyatro Atölyeleri kapsamında bu yıl Polonya’nın en önemli iki oyun yazarı; Michal Walczak ve Magda Fertach’ın yanısıra Fransa’dan atölye sürecinde belirlenecek ve davet edilecek bir oyun yazarı ders verecektir. Atölyelerdeki eğitmenler arasında Ankara Üniversitesi Dil & Tarih – Coğrafya Fakültesi Tiyatro Bölümü öğretim görevlisi Doç. Dr. Beliz Güçbilmez, Sorbonne Nouvelle Üniversitesi Tiyatro Bölümü mezunu oyuncu ve yönetmen Okan Urun ve İstanbul Üniversitesi Doktora Bölümü öğrencisi ve dramaturg Ferdi Çetin ve misafir yazarlar, yönetmenler yer alacak.

Katılımcıların Atölye kapsamında yazdıkları oyunlar arasından seçilenler, son üç senedir olduğu gibi sene sonunda Mayıs 2015te Yeni Metin Yeni Tiyatro Festivali kapsamında profesyonel tiyatrocular tarafından sergilenecek.

Atölyenin birinci senesini tamamlayanlardan devamı uygun görülen bir grup 2. sene çalışmalarına da katılma hakkı kazanacak. Atölye programı haftada 2 gün; hafta içi bir gün ve hafta sonu Cumartesi günleri üçer saat olarak tasarlanmıştır. Aylık ücret 350 TL’dir.

Yeni Metin Yeni Tiyatro Atölyelerine başvuru koşulları:

1) Times New Roman yazı karakteriyle 12 puntoyla yazılmış en az üç sayfa olmak şartıyla öykü ya da oyun türünde metinlerle başvuruda bulunulabilir.

2) Başvuru dosyasının adı başvuru sahibinin adını soyadını ve metnin adını içermelidir.

3) Başvuru dosyasının son sayfasına kısa bir özgeçmişle birlikte iletişim bilgileri eklenmelidir.

4) Başvurular yenimetinyenitiyatro@galataperform.com adresine yapılabilir. GalataPerform’un diğer mail adreslerine yapılan başvurular dikkate alınmayacaktır.

5) Son başvuru tarihi 6 Ekim 2014tür.

Paylaş.

Yanıtla